Duminica 8 Septembrie

Ești student și cauți un loc de muncă? UBB Cluj a lansat cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți

UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenţi - Student Job Market

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenţi - UBB FSEGA Student Job Market, reprezentând un instrument inovator dedicat sprijinirii integrării studenţilor pe piaţa muncii.

Platforma oferă acces la o gamă variată de oportunităţi de angajare, internshipuri, stagii de practică şi resurse pentru dezvoltarea profesională a studenţilor.

Un parteneriat între educaţie şi mediul de afaceri

UBB FSEGA a dezvoltat această platformă inovatoare care permite angajatorilor să posteze oferte de joburi, internshipuri, stagii de practică, programe de pregătire şi alte resurse de dezvoltare profesională. Pe de altă parte, studenţii îşi pot crea profiluri personale, detaliind abilităţile şi competenţele lor, facilitând astfel un proces de recrutare eficient şi transparent.

Inovaţie prin inteligenţă artificială

Un element central al acestei platforme este algoritmul avansat de inteligenţă artificială (AI) care asigură o potrivire precisă între ofertele de joburi şi profilurile studenţilor, bazată pe competenţe, experienţă şi preferinţe profesionale. Acest sistem de potrivire inteligentă maximizează şansele de angajare ale studenţilor, asigurând o aliniere optimă între cerinţele angajatorilor şi profilurile candidaţilor.

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul UBB a declarat:

"UBB susţine excelenţa, performanţa şi inovaţia şi contribuie permanent la dezvoltarea mediului socio-economic şi al societăţii în sens mai larg. Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, noi promovăm un model european de excelenţă incluzivă, în sensul că susţinem persoanele, de această dată, studenţii în mod particular, să-şi atingă potenţialul. În acest context, pentru UBB angajabilitatea studenţilor reprezintă o prioritate, iar platforma Student Job Market dezvoltată de UBB vine tocmai în această direcţie, a creşterii nivelului de angajabilitate a studenţilor şi absolvenţilor."

"Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în misiunea noastră de a oferi studenţilor nu doar cunoştinţe fundamentale şi aplicative, ci şi oportunităţi concrete de dezvoltare profesională. Ne dorim ca fiecare student să aibă acces la cele mai bune oferte de pe piaţă şi să îşi poată începe cariera într-un mod solid şi bine informat. Mai mult de atât, vrem să arătăm că suntem cu adevărat implicaţi în crearea propriei perspective de dezvoltarea profesională a studenţilor noştri." - a transmis și conf. Univ. dr. Răzvan V. Mustaţă, Decanul FSEGA.


Avantajele majore ale platformei, în viziunea UBB Cluj:

  • Acces rapid şi facil: studenţii pot naviga şi aplica pentru diverse joburi şi internshipuri direct din platformă;
  • Oportunităţi de învăţare: companiile pot oferi programe de pregătire specifice, care ajută studenţii să-şi îmbunătăţească abilităţile profesionale;
  • Potrivire inteligentă: algoritmul AI asigură o potrivire precisă între cerinţele joburilor şi profilurile studenţilor;
  • Profil personalizat: studenţii îşi pot crea şi actualiza profilul profesional, evidenţiindu-şi competenţele şi realizările, în orice moment la experienţei în cadrul platformei
  • Accesibilitate şi securitate :platforma este uşor accesibilă din orice locaţie şi de pe orice dispozitiv, fiind concepută pentru a oferi o experienţă de utilizare intuitivă şi sigură. Toate datele personale ale utilizatorilor sunt protejate conform celor mai înalte standarde de securitate.

Link platformă: https://jobmarket.econ.ubbcluj.ro




Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din ţară (prin numărul de programe şi caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară şi germană), cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani - 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din ţară (peste 50.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe).

De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene world-class/research-intensive, a primit distincţia europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.

Comentarii Facebook