Sambata 19 Octombrie

Farmec ar putea primi sprijin financiar de la Guvern să-și mute sediul în Someșeni. Fabrica din Cluj are nevoie de 20 de milioane de euro


Alexandru Cordoș: „Fabrica Farmec ar putea primi sprijin financiar pentru relocare. Are nevoie de 20 de milioane de euro”

Alexandru Cordoș, candidatul PSD Cluj pentru Senatul României și cap de listă la Cluj, a declarat astzăi că fabrica Farmec, un simbol al Clujului și una dintre cele mai mari companii din industria cosmetică, ar putea beneficia de sprijin financiar din partea guvernului pentru relocare. Cordoș a subliniat că relocarea este necesară pentru a permite extinderea capacității de producție și creșterea exporturilor companiei, care se bucură deja de o prezență semnificativă pe piața internațională.

„Farmec este deja înghesuit, exportă foarte mult, nu au datorii, se gestionează foarte bine, dar acum au nevoie de o relocare. O relocare care costă aproximativ 20 milioane de euro. Au teren undeva în zona Someșeniului”, a explicat Cordoș.

În prezent, fabrica își desfășoară activitatea pe Strada Henri Barbusse, nr. 16, în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca, un spațiu devenit insuficient pentru nevoile actuale ale companiei. Relocarea ar urma să aibă loc în zona Someșeni, la intrarea în Dezmir, unde există un teren mai mare care să permită extinderea producției.

El a menționat că premierul României a vizitat fabrica și că se caută soluții pentru a sprijini această relocare. Cordoș a sugerat că o schemă de ajutor de stat, fie rambursabilă, fie parțial nerambursabilă, ar putea fi implementată pentru a sprijini această mutare strategică.

„Premierul României a fost prezent acolo, se caută soluții și eu cred că se va găsi o soluție printr-un sprijin, printr-o schemă de ajutor de stat rambursabil sau parțial nerambursabil, dar, în principiu, rambursabil, care vine să ajute. Crește capacitatea de producție, cresc exporturile, și echilibrăm balanța comercială de aici, de la Cluj”, a adăugat el.

Relocarea fabricii ar reprezenta un pas esențial pentru creșterea producției și a competitivității internaționale a companiei Farmec, contribuind la echilibrarea balanței comerciale a României prin intensificarea exporturilor. Cordoș și-a exprimat încrederea că o soluție viabilă va fi găsită, ceea ce ar aduce beneficii semnificative pentru economia locală și națională.

„Farmec este deja înghesuit, exportă foarte mult, nu au datorii, se gestionează foarte bine, dar acum au nevoie de o relocare. O relocare care costă aproximativ 20 milioane de euro. Au teren undeva în zona Someșeniului. Premierul României a fost prezent acolo, se caută soluții și eu cred că se va găsi o soluției printr-un sprijin, printr-o schemă de ajutor de stat rambursambil sau parțial nerambursabil, dar, în principiu rambursabil, dar care vine să ajute. Crește capacitatea de producție, cresc exporturile, și echilibrăm balanța comercială de aici de la Cluj. Da, putem echilibra balanța comercială relocare - cred că se va găsi” , a declarat Alexandru Cordoș.

psd.jpg

Comentarii Facebook