Duminica 22 Decembrie

Fostul vicepresedinte al BT, Claudiu Silaghi, vorbea pe mobil cu traderii, pentru ca discutiile sa nu fie inregistrate in evidentele firmei

Fostul vicepresedinte al Bancii Transilvania, Claudiu Silaghi, comunica prin telefonul mobil cu traderii SSIF Finwest pentru ca discutiile sa nu apara in evidentele firmei de brokeraj, potrivit Mediafax.

 

Potrivit comisarului CNVM, Lorand Istvan Kralik, citat de Mediafax, DIICOT a solicitat institutiei in luna aprilie informatii despre tranzactiile realizate de mai multe persoane cu actiuni ale Bancii Transilvania. In urma unui control, specialistii din CNVM au ajuns la concluzia ca "se poate vorbi de tranzactii pe baza unor informatii privilegiate".

 

Potrivit raportului CNVM, lipsesc inregistrarilor ordinelor telefonice dintre traderii SSIF IFB Finwest SA si Claudiu Eugen Iuliu Silaghi, in baza carora se realizau tranzactiile pe contul Doinei Marioara Cojocaru, ulterior datei de 24 septembrie 2009, iar Claudiu Silaghi ar fi insistat ca ordinele sa fie transmise pe mobil, "desi acesta era instiintat de catre agent asupra faptului ca prin aceasta modalitate nu se pot efectua inregistrari telefonice". De asemenea, potrivit raportului citat de agentia Mediafax, Silaghi Claudiu Eugen Iuliu, Cojocaru Doina Marioara, Silaghi Claudiu (fiul lui Claudiu Eugen Iuliu Silaghi), Mirela Silaghi (sotia lui Silaghi) si Stanca Laura Silaghi (fiica lui Silaghi) si-au deschis conturi la sediul central al societatii situat in oraşul Arad, desi acesştia domiciliau in municipiul Cluj-Napoca, in conditiile in care SSIF IFB Finwest SA avea deschis sediu secundar in aceasta localitate. La acestea se adauga schimbarea comportamentului investitional al lui Claudiu Silaghi si sumele mari tranzactionate.

 

"Toate acestea reprezinta elemente ce creează suspiciuni privind: o posibila activitate de tranzactionare pe baza de informatii privilegiate", se mai arata in raportul CNVM.

 

Opt persoane, printre care si actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, au fost trimise de DIICOT in judecata pentru manipularea pietei de capital. Acestia ar fi creat un prejudiciu de 13,5 milioane de euro.

Comentarii Facebook