Garsonierele și apartamentele cu 2 camere din Cluj se închiriază cu prețuri mai mari decât în Capitală


Garsonierele și apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca se închiriază, la ora actuală, cu prețuri mai mari decât în Capitală. Discutăm despre o medie de 350 euro/lună în cazul garsonierelor și de 550 euro/lună în cazul locuințelor cu 2 camere, arată o nouă analiză imobiliare.ro.

Dacă ai în proprietate însă un apartament cu 3 camere pentru care vrei să găsești chiriaș, prețul cu care vei ajunge să-l închiriezi va fi, cel mai probabil, mai mic decât cel pe care l-ai putea câștiga cu o proprietate similară în Capitală. Chiria medie plătită de clujeni este de 670 euro/lună pentru astfel de locuințe.

Cartierul din Cluj în care poți închiria cu cele mai mici prețuri

Dacă ai un apartament în Mărăști sau Mănăștur, atunci vei atrage cu siguranță un număr considerabil de potențiali chiriași, interesul fiind foarte mare pentru aceste cartiere. Chiria medie pe care o poți solicita pentru un apartament în Mărăști este de 550 euro/lună. 

În Mănăștur prețurile sunt însă unele dintre cele mai mici de pe piață, media situându-se în jurul valorii de 450 euro/lună. Doar în cartierul Someșeni apartamentele se închiriază mai ieftin.

Alte două zone-magnet pentru chiriași sunt Gheorgheni și Zorilor. Apartamentele se închiriază aici la prețuri similare cu cele din Mărăști. Centrul orașului este și el atractiv, iar avantajul proprietarilor este că în acest caz pot solicita chirii semnificativ mai mari pentru locuințele lor. Apartamentele aflate aici se închiriază, în medie, cu 650 euro/lună, cel mai mare preț din oraș.

Fiind vorba despre un oraș cu numeroase facultăți de renume, cererea pentru apartamentele din Cluj-Napoca va începe să crească semnificativ în scurt timp, odată cu apropierea noului an universitar și întoarcerea studenților la cursuri, spun agenții imobiliari.

Comentarii Facebook