Guvernul a decis! REVISAL, aplicația cunoscută de angajați și angajatori, dispare! Ce platformă digitală îi va lua locul


Joi, 27 martie 2025, Guvernul României a aprobat introducerea unei noi platforme IT pentru evidența digitală a salariaților, astfel aplicația cunoscută REVISAL urmează să fie înlocuită cu REGES-ONLINE. 

Noul sistem, care va fi implementat în următoarele șase luni, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În REVISAL erau înregistrate, miercuri, peste 6,7 milioane de contracte individuale de muncă, mai mult de 5,7 milioane de salariați și peste 750.000 de angajatori. 

„Prin implementarea REGES-ONLINE, România face un pas decisiv către modernizarea administrației muncii, consolidând transparența, eficiența și protecția datelor angajaților”, arată Executivul.  

Pentru a facilita adaptarea la noul sistem, angajatorii au la dispoziție un termen de 6 luni pentru a face tranziția de la Revisal la REGES-ONLINE.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, va fi emis un ordin al ministrului Muncii care va reglementa procedura de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din registru. 

Potrivit Ministerului Muncii, sistemul va permite: 

  • Digitalizare completă, fără să mai fie nevoie de alte programe instalate pe calculator. 
  • Noul sistem permite gestionarea datelor angajaților direct printr-un portal web securizat; 
  • Acces online în timp real pentru angajatori, salariați și autorități; - Interoperabilitate cu alte baze de date naționale; - 
  • Obligația angajatorilor de a înregistra toate elementele contractelor individuale de muncă în timp real; 
  • Acces direct pentru salariați la datele proprii, inclusiv posibilitatea de verificare în timp real a înregistrării corecte a elementelor contractului individual de muncă, cum ar fi durata timpului de muncă și salariul, și descărcarea unui extras pentru dovedirea vechimii în muncă; 
  • Notificarea în aplicație sau prin e-mail a salariaților la orice înregistrare pe care o transmite angajatorul cu privire la raportul de muncă; 
  • Eliminarea birocrației și a deplasărilor la inspectoratele teritoriale de muncă pentru informații; - Securitate cibernetică sporită și protecție avansată a datelor. 

Noul sistem permite salariaților să verifice dacă toate condițiile negociate cu angajatorul, cum ar fi salariul sau programul, se regăsesc în contractul individual de muncă. De asemenea, angajații pot opta să primească notificări online atunci când angajatorul transmite noi înregistrări în sistem cu privire la raportul de muncă”, mai transmite ministerul, potrivit digi24.ro. 


Comentarii Facebook