În Cluj, nu mai ajung 175 mii EURO pentru un apartament de 45 mp! IT-ist clujean: „Agentul mi-a cerut încă 2000 euro doar ca să dea oferta vânzătorului”


Cumpărarea unui apartament în Cluj devine o misiune imposibilă: 175.000 euro nu sunt de ajuns! IT-istul clujean: „Agentul îmi cere 2.000 euro suplimentar, doar ca să dea oferta vânzătorului”

Clujul imobiliar nu mai are limite, iar cumpărarea unui apartament în Cluj poate fi o adevărată provocare, chiar și pentru cei cu un buget generos! Un IT-ist clujean care își caută de două luni apartament în Cluj a ajuns la capătul răbdării, după ce a constatat că, deși a redus din pretenții, tot nu reușește să găsească vreun apartament care să se încadreze în bugetul pe care îl are, deși nu este unul neglijabil: 175 de mii de euro.

„De două luni tot caut apartament și zău că nu am găsit nimic. Am un buget de 175k euro cash. Lucrez remote în IT, iar o perioadă am lucrat în străinătate (nu doresc să creez impresia că sunt cine știe ce Țiriac, că am muncit mult pentru banii ăștia). Sunt interesat de un apartament în bloc nou fiindcă am nevoie de parcare. Datorită faptului că nu doresc în Iris, Florești, Borhanci, Buna Ziua, Apahida, Europa, Someșeni (zonele mai ieftine), am redus așteptările cu privire la suprafață, momentan căutând cu minim 45mp”, a povestit clujeanul pe o rețea de socializare, cerându-le sfatul internaților cu privire la ce ar putea să facă pentru a putea totuși să își găsească un apartament rezonabil.

Tânărul a ales să evite zonele populare și mai ieftine, precum Iris sau Florești, visând la un apartament într-un bloc nou, cu parcare. Deși este pe toate grupurile de Facebook cu anunțuri de vânzare și își verifică constant site-urile de imobiliare, el se lovește de aceeași poveste frustrantă: „Anunțul nu mai este activ”.  În loc să își îmbunătățească șansele, se pare că a intrat într-un cerc vicios!

Când ajunge la vizionare, surprizele continuă să apară. Un apartament de 13 ani, care părea perfect, se dovedește a fi în mijlocul unei dispute cu vecinul care susține că un metru din curte îi aparține, amenințând cu un gard. Iar terasa visată? De fapt, este „acoperiș cu iarbă”, o soluție ingenioasă a constructorului pentru a economisi bani!

Însă, cea mai neplăcută întâmplare a fost când, după ce a vizionat un apartament și a cerut timp pentru a se gândi, a fost contactat de agent, care i-a spus că cineva oferă exact prețul cerut, dar cu credit ipotecar. Aici, agentul a propus o ofertă „specială”: să ofere 2.000 de euro în plus pentru a-l face pe tânăr mai atrăgător în ochii vânzătorului. Răspunsul lui? „Să-l vândă sănătos!”

„Și probabil cea mai urâtă: Am văzut într-o seară un apartament de care chiar eram interesat. I-am spus agentului că urmează să mă gândesc. La 30 de minute în aceeași seară mi-a spus că cineva oferă exact prețul cerut, dar au nevoie de credit ipotecar. Totuși, eu, putând plăti cash, îmi oferă opțiunea să dau cu 2k mai mult, astfel încât să înainteze oferta mea proprietarului. I-am transmis să îl vândă sănătos. Oricum, și fără cei 2k, apartamentul depășea cu 4k bugetul meu. De remarcat nesimțirea agentului.”

Pe lângă toate acestea, prețurile din Cluj devin din ce în ce mai absurde. Tânărul a observat apartamente de 57 mp în cartierul Bulgaria listate la 180.000 euro, plus 15.000 euro pentru parcare. Cine știe, poate cei care cumpără au un secret despre cum să își umple buzunarele cu aur!

„Dacă nu eram născut în Cluj-Napoca și implicit având toată familia aici, cred că plecam din oraș”, este concluzia tânărului clujean, care le-a cerut internaților să îi spună dacă știu și alte strategii pe care le-ar putea aplica, astfel încât să găsească în cele din urmă ceva.







Comentarii Facebook