În Occident, ziua de lucru s-a redus cu 37 de minute, nu şi la români. Angajații români petrec în medie 12 ore pe zi pentru locul de muncă
Durata medie a zilei de lucru s-a redus cu 37 de minute în ultimul an și tot mai puțini angajaţi fac ore suplimentare. Potrivit unui studiu recent, piața muncii se află într-o continuă schimbare, în România însă lucrurile stau altfel.
Potrivit specialiştilor de la noi din ţară, românii lucrează în medie cel puţin 12 ore, dacă nu chiar mai mult în fiecare zi şi nu neapărat din cauza orelor suplimentare se adună un număr atât de mare, ci şi a timpului pe care îl pierdem pe drum până la serviciu spun specialiştii, scrie Observator.
Unii stau în trafic chiar şi o oră şi jumătate doar dus, apoi şi la întoarcere spre casă. Dacă luăm în calcul şi pauza de masă de o oră, dacă există, dar şi timpul pe care îl petrece făcându-l pentru muncă de acasă, verificatul e-mailului şi vorbitul la telefon, atunci sigur adunăm aceste ore pentru locul de muncă.
Dar în Occident a scăzut numărul de ore petrecut la muncă, perioada de muncă este mai mică cu 37 de minute. De altfel şi managerii în acele zone sunt foarte atenţi între a exista un echilibru între viaţa de familie şi carieră pentru angajaţii lor, pentru că sunt mai productivi astfel. Se observă că angajaţii nu mai vor să facă ore suplimentare, mai ales dacă sunt cei care au ales să lucreze de acasă, notează sursa citată.
2 Comentarii
da mah, mai ales la stat se lucreaza 12 ore pe zi - se vede dealtfel si in programul cu public al institutiilor: miercuri si vineri de la 9 la 11 si de la 13 la 15
...cineva trebuie sa lucreze in România pe salar miserabil ca doar socialismul pesediat se face doar cu fraieri. Lucram mult, degeaba si prost ! Salarii mici, preturi mari = #Mu13PSD si la toti analfabetii, pomanagii, sclavii si puturosii !