Sambata 2 Noiembrie

Licitaţia de salubrizare și deszăpezire a Clujului trebuie refăcută. Valoarea e de 30 de milioane de euro

 

Curtea de Apel Cluj a decis să licitația de 30 de milioane de euro pentru deszăpezirea și salubrizarea stradală trebuie refăcută, iar ofertele trebuie reevaluate.

 

Instanța ”Califică excepţia inadmisibilităţii capătului III din plângerea Rosal Grup SA invocată de Compania de salubritate Brantner Veres SA în apărarea de fond. Admite excepţia inadmisibilităţii capătului II din plângerea Rosal Grup SA invocată din oficiu de instanţă şi respinge acest capăt de cerere ca inadmisibil. Respinge plângerea Rosal Grup SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.2014 a C.N.S.C. Respinge plângerea formulată şi de SC Supercom SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.2014 a C.N.S.C. Respinge excepţia lipsei de interes a SC Supercom SA cu privire la formularea plângerii cu privire la Compania de salubritate Brantner Veres SA. Respinge plângerea formulată de Compania de salubritate Brantner Veres SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.201 a C.N.S.C. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunţată înşedinţa publică, azi, 18.06.2014”.

 

Licitația inițială a fost câștigată de firma Supercom.

 

Oferta depusă de firma SUPERCOM la licitația privind salubrizarea stradală și deszăpezirea Clujului are probleme, a decis Consiliul Național de Soluțioare a Contestațiilor (CNSC). 

 

CNSC a dat dreptate Rosal, care a contestat faptul că firma Supercom nu a respectat condiția licitației privind cifra de afaceri pe ultimii 3 ani. Firma din București ar fi trebuit să aibă o cifră de afaceri pe fiecare lot de minim 100.000.000 de lei, dar a avut numai jumătate. În plus, nici redevența ce va fi plătită Primăriei nu corespundea cu cea solicitată în caietul de sarcini. 

 

S-a demonstrat că cifra de afaceri si redevența ofertată de unele firme nu erau corespunzătoare. 

 

CNSC a confirmat faptul că cifra de afaceri care trebuia prezentată era de 100 de milioane de lei pe lot și nu pe ambele loturi scoase la licitație. 

 

Nu a fost în regulă nici redevența oferită de Supecom și nici cea oferită de Brantner. Acum se anulează raportul comisiei de licitații și trebuie să fie reluată analiza de oferte”, a declarat Radu Gheorghe directorul de dezvoltare al companiei Rosal, în 6 mai.

 

Conform deciziei CNSC, oferta Supercom pentru cele două loturi scoase la licitație ar trebui să fie descalificată.

Comentarii Facebook