Duminica 8 Septembrie

Localitatea de poveste din Ardeal unde se trăiește ca în Germania. O casă aici ajunge să coste și 100.000 de euro


Într-o comună din Ardeal are loc o poveste de revenire la rădăcini, unde zeci de familii de sași, plecați în străinătate cu peste 30 de ani în urmă, au decis să-și refacă viețile în locurile copilăriei lor. Aici, casele lor au fost renovate cu grijă, formând o comunitate care trăiește la fel ca în Germania.

Pe lângă faptul că localnicii au grijă de locuințele sașilor atunci când aceștia sunt în afara țării, această comunitate a adus și beneficii semnificative în plan economic.

Valoarea caselor din comuna Gârbova, județul Alba a crescut, ajungând chiar și la 100.000 de euro, iar autoritățile locale au investit în modernizarea infrastructurii, transformând comuna într-o adevărată atracție turistică.

„Vin de două ori pe an. Sunt casele renovate, sunt întreținute, nu sunt lăsate în paragină. Este casa lor părintească, au răscumpărat-o. Totuși, ei țin la România. Iubesc România", a spus o localnică despre sașii din comună.

Primarul localității, Ioan Muntean, evidențiază că Gârbova de Sebeș a devenit o destinație turistică căutată, atrăgând turiști din toată țara, inclusiv din București.

„E un plus de valoare pentru comunitate. E o atracție foarte mare și pentru turiști, vin foarte mulți și din București. Noi lucrăm la infrastructură ca să le creeăm condiții. Am renovat străzile, trotuarele", a declarat primarul pentru stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook