Mafia lemnelor acționează și la Cluj! Doi bărbați reținuți pentru declararea unui transport fictiv

O razie a Poliției Cluj a constatat mai multe nereguli, printre care și încălcări ale regimului silvic.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au obținut date operative care au condus la sesizarea din oficiu sub aspectul infracțiunii de fals informatic, după ce administratorul unei societăți comerciale din județul Bistrița-Năsăud, cu punct de lucru în județul Cluj, comuna Poieni, ar fi introdus date necorespunzătoare în aplicația SUMAL (Sistemul de urmărire a materialului lemnos) pentru realizarea unui transport fictiv de lemn.

În cadrul anchetei, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, doi bărbați de 39 și 55 de ani.

Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, două la imobile din comuna Poieni și unul la un imobil din comuna Gilău. Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul a trei dosare penale ce vizează infracțiuni la regimul silvic, de fals informatic și protecția mediului. Cu această ocazie, au fost ridicate înscrisuri, bunuri cu valoare probatorie și telefoane mobile.” anunță IPJ Cluj

În cadrul aceleași acțiuni, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai A.N.P.A. și ai Gărzii de Mediu, au efectuat verificări la un operator economic din comuna Poieni.

garda forestiera.jpg
politia.jpg

Comentarii Facebook