Duminica 22 Decembrie

Milionarul Berciu, cel cu blocurile Elenei Udrea, vrea acum să înghesuie două blocuri de 7 și 9 etaje pe Dorobanților


Primăria Cluj-Napoca organizează o dezbatere publică, în 26 februarie, de la ora 17.00, pentru a dezbate proiectul faraonic ce urmează să fie ridicat pe Calea Dorobanților 114 - 118.

Ștefan Berciu, milionarul discret, dar foarte influent, cu conexiuni în justiție și administrația locală, a reușit să obțină un Plan Urbenistic Zonal pentru ridicarea a două blocuri uriașe pe Calea Dorobanților, pe un teren de 5500 de mp. Cele două imobile vor avea un regim de înălțime de (1-3S)+P+7E+R si (1-3S)+P+9E, iar accesul de va face de pe Calea Dorobanților, drum și așa foarte aglomerat.

În plus, blocurile vor avea numai 180 de locuri de parcare, 70 pentru locatari, 100 pentru funcțiunile comerciale și alte 15 pentru vizitatori.

PUZ -ul a fost eliberat pe firmele S.C. SDC IMOBILIARE S.R.L., S.C. DIESEL S.R.L, S.C. Prelucrare geamuri și oglinzi S.A. Cluj, S.C. Erimclas S.R.L. Diculcscu Manucla-Corina și S.C. Patistar S.R.L..

Capture3.JPG

Oamenii și firmele din zonă, învecinate cu acest proiect, au sesizat că dimensiunea blocurilor este prea mare pentru acea parcelă, ceea ce va crea un efect de îngrămădire. De asemenea, numărul parcărilor este prea mic, față de necesarul zonei și așa sufocată de lipsa parcărilor.

La aceste puncte, cei de la SDC Imobiliare, firma milionarului Ștefan Berciu, au spus că se respectă legislația. Numărul parcărilor este în limita prevăzută de lege și nu trebuie locuri în plus, au spus cei de la SDC Imobiliare. 

Capture2.JPG

Documentele acestui proiect pot fi studiate AICI.

Ștefan Berciu a fost asociat cu Elena Udrea pentru a ridica blocurile cu mii de apartamente în zona unității militare din Someșeni. Proiectul este acum blocat, după ce acționații s-au certat. 

Primăria a emis o autorizație pentru realizarea unuia dintre blocurile care vor avea 10.000 de apartamente, telegondolă până la Iulius Mall și alte promisiuni care păreau încă de la început fantasmagorice. 

Proiectul Transilvania Smart City (TSC) promitea, pe 34,5 hectare, 10.000 de apartamente în care urmau să locuiescă 30.000 de persoane, mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, hotel și aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, amfiteatru, dar și un heliport.

Comentarii Facebook