Motivul pentru care nu ar trebui să îţi încarci telefonul în mașină. Greşeala făcută de mulţi şoferi
De cele mai multe ori, bateria telefoanelor mobile se termină în cele mai nepotrivite momente, așa că utilizatorii caută tot felul de soluții pentru a preveni stingerea aparatelor. Mulți preferă să încarce telefonul în portul USB al autoturismului, dar acest gest pe care îl fac majoritatea șoferilor are, surprinzător sau nu, o serie de dezavantaje.
Pentru a înțelege motivul, este necesar să ne gândim la faptul că în prezent există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferențe constau în capacitatea de încărcare a acestora. Majoritatea porturilor USB din mașini oferă doar 0,5 amperi, o forță de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanța dispozitivelor, scrie impact.ro.
„Mulți oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puțin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul folosește mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto”, a declarat Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.
Încărcarea telefonului mobil în mașină, un pericol pentru componentele vehiculului
Potrivit specialiștilor, smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Cu toate că acel adaptor oferă 12 volți de putere, iar telefoanele folosesc de obicei 5 volți, dacă adaptorul nu funcționează corect sau nu aparține producătorului smartphone-ului, ar putea trimite prea multă putere către device, ceea ce nu e bine pentru el, potrivit sursei citate.
În plus, această practică nu ar putea să-ți deterioreze doar telefonul mobil, ci și mașina. Sunt șanse mari ca încărcarea telefonului mobil în mașină să deterioreze bateria autoturismului, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de mașină.
14 Comentarii
hmmm,e un articol tradus din engleza,dar oare unde s-a produs nenorocirea cu asa tete scolit?
12 volti de putere?vai de ea fizica...
@Gusti: ;)))
@Gusti: Eu ii recomand ziaristului nu incarce nici in casa - aici puterea e de 220V si e clar prea mare, produce un incendiu frumos, nu are nici cunoștințe PSI
Ce articol de rahat. Scris fara nici o documentare in prealabil. Stiri de rahat .. iar ai scos ceva din putul gandirii, stiu ca sunteti nepregatiti dar nu cred ca este cazul sa semnalizati .. zilnic.
ce idioti
Bateria de 10 kile moare de la telefon, dar cea de 100 grame ii da curent o zi intreaga.
daca un consum de 5w afecteaza masina nu trebuie sa pornim apartul radio, GPS-ul, plafoniera, iluminatul bordului, camera de bord, alti consumatori de putere mica.
dupa cunostintele tehnice aratate aceest articol a fost scris inainte ca autoturismele sa fie dotate cu acumulator
Daca privim detaliile tehnice prezentate in aceasta stire putem observa ca este vorba de tehnologia anilor 2010-2015 si articolul original banuiesc ca este redactat tot in perioada respectiva deoarece se face referire la iadaptoare de bricheta auto cu USB care aveau intensitati ale curentului de 0.5 amperi ( si majoritatea incarcatoarelor/adaptoarelor… Citeste mai departe
Si da, intr-adevar, daca ai o ufa de iesire USB 2 sau 3, puterea maxima furnizata va fi 2,5 W respectiv 4,5W, care vori asigura o incarcare cam lenta. Dar daca ai USB-C, care poate furniza cateva zeci de wati, incarcarea se va face ca si cu un adaptor la retea cu specificatii asemanatoare. Inca o data: atentie ce fel de adaptor cumparati, nu-i mare… Citeste mai departe
@iii: ce zici tu acolo cu usb-c ii tipu de mufa...
Poti avea USB 1.0 cu muga type-c
"12 volți de putere"... Nu ma surprinde ca semianalfabetii "ziaristi" de pe acest site nici la orele de fizica n-au prea "stralucit". Puterea curentului continuu se masoara in wati (W), tensiunea in volti (V), intensitatea curentului in amperi (A). Desi mufa de la bricheta furnizeaza o tensiune de 12 V, intensitatea curentului va depinde de consumator,… Citeste mai departe
@iii: Altu... nu exista standardul de USB numit type-c. Ala ii conectorul...