Noi investiții la Aeroportul Internațional Cluj din fonduri europene
David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a semnat la București, alături de Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru aeroportul clujean.
Prin semnarea contractului, Aeroportul Cluj va achiziționa echipamente aeroportuare pentru deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare.
Implementarea noului proiect va duce la creșterea gradului de siguranță în activitatea operațională, prin monitorizarea corectă a stării suprafeței de mișcare și asigurarea unui grad ridicat al coeficientului de frânare. Totodată, în urma noilor investiții se va reduce și timpul de efectuare a activităților operaționale desfășurate pe aeroport.
David Ciceo a declarat că investițiile sunt extrem de importante pentru siguranța zborurilor. ”Ne bucurăm că am reușit să semnăm azi un nou contract de finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Fondurile nerambursabile sunt foarte importante în demersurile noastre de a dezvolta Aeroportul Cluj, mai ales că perioada de pandemie a afectat într-o proporție mare transportul aerian. Achiziția echipamentelor pentru deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare trebuie finalizată până la finalul anului 2023. Aeroportul Cluj are planificate și alte proiecte de dezvoltare, care sunt depuse la Ministerul Transporturilor și pentru care sperăm să obținem finanțare din fonduri europene”, a spus Ciceo.
Valoarea totală a contractului de finanțare pentru echipamentele de deszăpezirea, degivrarea/antigivrarea suprafețelor de mișcare și determinarea gradului de frânare este de aproximativ 8,2 milioane de lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 2,9 milioane de lei, contribuția de la Bugetul de Stat este de aproximativ 445 de mii de lei, restul fiind finanțat din bugetul Aeroportului Cluj.
6 Comentarii
Nu ajuta cu nimic cateva echipamente noi de deszapezire, problema cea mai mare este ca operatorii isi pun toate cursele intr-un interval scurt de timp pentru a maximiza profiturile, asa se ajunge ca intre orele 6 si 8 sa fie ingramadite 10 zboruri, pauza pana la ora 12, apoi inca 10 zboruri pana la ora 14, pauza pana la 16 apoi pana la ora 21 sunt 15… Citeste mai departe
No amu vor zbura avioanele singure ....Ciceo și poiata lui mai fac ceva manevre ......
Reconfigurati naibii traseul aeronavelor care produc poluarea inclusiv fonica avand traseul exact deasupra zonelor celor mai po****te din oras!
@fox: tinand cont ca decolarile si aterizarile sunt cele mai periculoase, de cele mai multe ori se alege traseul deasupra orasului. Daca vantul conditiile meteo azimutul soarele sunt cauza pentru care se alege aceasta varianta, mutati dracu mizeria de halta in alta parte ! Nu trebuie sa inhalam noi noxe suplimentar ca sa-si faca ciceo asta mendrele… Citeste mai departe
Si Hala tot ca o piata agroalimentara ramane?
@Costea: mai rau ! Se degradeaza pe zi ce trece iar conditiile sunt pe zi ce trece tot mai proaste. Orocum inginerii care au proiectat, muncitorii care au executat ce au spus niste tampiti si conducerea merita sa infunde puscariile. Mare frauda a fost si este acest pârț de halta.