Miercuri 18 Septembrie

Nu producem suficient și devenim tot mai dependenți de ce luăm de la alții! Alimentul adus din Spania care ne-a costat până acum 500 de mil. de euro


România devine tot mai dependentă de importuri, producția internă fiind insuficientă. Potrivit celor mai recente statistici, în primele șapte luni ale acestui an, țara noastră a cheltuit peste 72 de miliarde de euro pe importuri, alimentele reprezentând 10% din acest total. 

Printre cele mai importate produse se numără carnea de porc din Spania, în valoare de 500 de milioane de euro, urmată de legume, fructe, brânzeturi și lactate. 

Anul trecut, România a importat alimente în valoare de 600 de euro pe cap de locuitor. Luăm de la alţii de toate: de la mâncare la îmbrăcăminte, componente auto, maşini sau medicamente. 

Cât am reuşit noi să le vindem străinilor? Mărfuri în valoare de 54 de miliarde de euro. Deficitul comercial, adică diferenţa dintre ce exportăm şi ce importăm, este, după primele şapte luni, de 18 miliarde de euro, cu 15 procente mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Observator. 

Comentarii Facebook