Duminica 22 Decembrie

O clujeancă și-a deschis în subsolul casei o piscină pentru bebeluși. E unică în Transilvania

 

O clujeancă și-a deschis în subsolul casei o piscină pentru bebeluși, după ce și-a dat seama că nu își permite să amenajeze bazinul de înot proiectat de arhitecți. 

 

Ana-Maria Venczel a îndrăgit sportul și a vrut să le ofere și fetițelor ei șansa de a-l practica. După ce a fost proiectată casa și turnată inclusiv piscina, ea a realizat că mai are nevoie de zeci de mii de euro petru ca totul să fie funcțional.

 

Noi am vrut bazinul acesta, dar eram cam naivi, am crezut că îl putem folosi pentru uz personal. Și când ne-am interesat și am aflat cât costă, am renunțat la idee. Deci piscina este un lux. Mai ales dacă vrei să faci baie în apă, nu poți face în apă rece. E nevoie de aparate, trebuie să încălzești apa. Cheltuielile sunt enorme. Dar spațiul era făcut deja la subsolul casei, bazinul era turnat în ciment, pentru că nu poți să faci o piscină când e gata casa, trebuie să o faci deodată cu casa. Și ce altceva să fi făcut în spațiul respectiv, că are 150 de metri pătrați”, a povestit Ana-Maria Venczel, conform clujcapitala.ro.

 

Clujeanca a sondat piața și s-a decis să deschidă piscia bebelușilor. ”Copiii mici se nasc cu un reflex de imersie. Acesta încet, încet dispare după naștere și el trebuie conștientizat, iar dacă copilul nu simte apa și nu stă sub apă, reflexul dispare după vârsta de șase luni. Atunci când copiii sunt mai mici, de numai câteva săptămâni, părinții se pot juca cu ei în apă, în cada de acasă”, a spus Ana-Maria Venczel.

 

O ședință la BabySwim durează o oră, iar părinții iau parte la distracție. 

 

Mișcarea în apă îi dezvoltă fizic, psihic și psiho-motor. Avem mulți copii născuți prematur, cu hipotonie, care înseamnă că au musculatura flască, sau foarte mulți copii cu afecțiuni ale toracelui, care le diminuează și capacitatea pulmonară, iar scufundările îi ajută foarte mult. Sunt copii cu torticolis, cu scolioză, cu diferite alte probleme, iar apa îi ajută foarte mult”, a spus antrenoarea de întot.

 

Ana-Maria își acoperă cheltuielile (circa 1.000 de euro pe lună) cu veniturile obținute din piscină. ”Este foarte greu cu această afacere pentru că bazinul acesta îl ținem doar pentru bebeluși. Dacă am face și cursuri de înot, aqua-gym, party-uri, ar merge mult mai bine. Dar eu vreau ca apa să fie curată și sunt reguli pe care trebuie să le respectăm. De exemplu, nu se lasă bebelușii în apă dacă înainte au fost adulți, trebuie să treacă măcar patru-cinci ore. Nu se folosește clor și de aceea este și mai scump de întreținut, apa se dezinfectează prin electroliză salină și astfel este bună și pentru copiii cu dermatită atopică, care sunt foarte mulți în ziua de azi”, a spus Ana-Maria.

Comentarii Facebook