O echipă de clujeni a creat aplicația care stochează istoricul medical al pacienților
O echipă de medici și IT-iști din Cluj a creat o aplicație care le permite pacienților să își stocheze digital istoricul medical astfel încât acesta să poată fi accesat la nevoie de oriunde de către medicii specialiști cu ajutorul telefonului. În acest moment, aplicația are în jur de 700 de pacienți și 60 de medici înregistrați.
Aplicația MedValet (medvalet.ro) a apărut în același timp pe fondul carențelor din sistemul public referitoare la bazele de date virtuale. Pacienții pot salva cu ajutorul aplicației toate informațiile medicale relevante, inclusiv alergiile, afecțiunile anterioare, medicamentele prescrise și alte informații vitale. Aceste informații sunt stocate într-un mediu securizat pentru a fi accesate numai de către pacient și medicii pe care aceștia îi autorizează.
Cu ajutorul MedValet, medicii pot accesa istoricul medical al pacienților în timp real, indiferent de locația lor sau de ora zilei. Această funcționalitate permite medicilor să ia decizii mai bune și mai rapide în ceea ce privește tratamentul și le permite evitarea eventualelor erori.
MedValet vine să rezolve această carență iar vestea bună este că aplicația poate fi descărcată și folosită gratuit atât de pacienți cât și de medici. Descarcă gratuit!
Dr. Iuliu Cătană, medic, cofondator MedValet: “Eu am lucrat în sistemul public, unde orice sistem electronic genera o hârtie pentru pacient. Nimeni nu o digitaliza, astfel încât rămânea la latitudinea pacientului dacă o păstra sau nu. În calitate de medic, consult documentele medicale ale pacienților înainte de operație. Dacă nu ai istoricul pacientului în orice moment al actului medical, s-ar putea să omiți un detaliu medical relevant. Sigur, suntem pregătiți să acționăm în orice situație critică, dar confortul pe care ni-l poate oferi accesul la o astfel de aplicație este indubitabil”.
Sebastian Nădășan, student UMF Cluj, cofondator MedValet: “Aplicația permite atât medicilor cât și pacienților să își deschidă cont. Fiecare pacient are un cod QR unic care va putea fi scanat de medic. Acesta va putea vizualiza pe baza acceptului pacientului, informațiile medicale, care sunt arhivate pe specializări. Securitatea datelor este garantată prin utilizarea unor baze de date criptate care ne oferă liniște atât nouă cât și pacienților. Medicii vor putea accesa datele lor, doar după acceptul exprimat al pacientului”.
Bogdan Rad, mobile developer, cofondator MedValet: „De mulți ani am simțit nevoia unei aplicații care să îmi permită stocarea documentelor medicale, având în vedere faptul că acestea pot fi ușor de rătăcit. Istoricul medical este un element important din viața fiecăruia și cred că aplicația MedValet oferă o soluție modernă și simplu de utilizat de oricine”.
Aplicația MedValet poate fi descărcată gratuit din App Store, Google Play și Huawei AppGallery.
Pentru a începe să utilizeze MedValet, pacienții trebuie să creeze un cont și să introducă informațiile lor medicale relevante. La rândul lor, medicii trebuie să se înregistreze și să solicite acces la istoricul medical al pacienților.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați la contact@medvalet.ro.
47 Comentarii
@ : Este foarte trist sa vezi atâția analfabeți frustrați, care nu stiu să aprecieze o inițiativă buna, din cauza unor antecedente pe care probabil le-au avut cândva undeva. Daca aruncati cu ură și comentarii de prost gust nu veți schimba nimic. Mai bine ați pune mâna pe carte sau ati face ceva bun pentru comunitatea in care sunteți.
Istoricul medical trebuie pe Facebook sa fie, nu intr-o aplicatie dubioasa ce nu respecta nici o lege de confidentialitate.
@Ututu: ai uitat de tiktok, acolo ar merge blanaoo
Cu tot cu șpaga pt medici se stochează??
De rasu curcilor cand vezi analfabetii care comenteaza pe aici :)) De abia au luat bacu, daca l-au luat, dar ei se dau atotstiutori :)))
@zf: vorbesti despre medici, nu? :)))
Ii buna treaba, dar exista o problema > la clinicile particulare, nu la toate, fac operatii si trateaza pacientii la negru, asa ca nu vor participa la fisierele lor care au trecut pe la ei. O spun in cunostinta de cauza aici in oras
@Mihai: ala te interna la el la privat iti lua banii si dupa operatie erai trimis imediat la spitalul judetean. Pana la urma daca ne gandim din ce si-au facut clinici private spagarii?
sunt sigur ca o sa aiba success mai ales din cauza numelui, toti isi doresc un valet... visul lor, din culegator de lapte si balegar de la coada vacii, la valet :))
Terminati ma ca deja ne-au plecat toti tinerii de valoare. Vreti sa nr plece si tinerii de valoarea categoria 2? Sa ramanem numa' cu bugetarii?
@Adi: raman astia ce vor zahar si ulei gratis :)))
f
@aplicatie inutila: Si mai ales periculoasa si in sens de GDPR.
Cineva va sparge si va da info despre toti fraierii inscrisi
nu sunt introduse spagile luate de la pacienti, lista medicamentelor pe care nu le are spitalul si trebuie sa le cumparam, lista cu asistentele si infirmierele arogante si nesimtite care pentru a-si face treaba tin buzunarul. Daca insulina se da gratuit de catre statul corupt roman de ce trebuie sa o cumpar cand un apartinator este internat la spital?
@e slaba aplicatia daca...:
@pentru ca pacientul e internat si n-are voie sa paraseasca spitalul?: scrie acolo ca statul roman compenseaza insulina 100%, ce dumnezo pacientul asta nu mai are drepturi? Si aia din puscarie au mai multe drepturi ca un bolnav internat la spital
prea multe maini in buzunare :)
cred ca mai corect ar fi asa: o echipa...lalala...a creat o aplicatie...lalala...pt ca s-ar putea intelege ca acea aplicatie e unica, ceea ce este fals. remarcabila "raspandire" a aplicatiei asteia: pacienti 700, medici 60 :)))))) ...are nevoie de reclama, ce-i drept!
@?: nu se intelege expertul din care grup face parte, 700 sau 60?
medicii sunt sclavii industriei farmaceutice. daca urmati tratamentul acestor sxlaci miriti cat de repede
@nelu: nu cred ca sunt sclavi, mai degraba dealerii lor
Iuliu Catana(elev de-a lui profu Marcel Cosgarea) este de la Baia Mare verișor cu Dr .Andrei de la.Medispa tot Baia Mare scrie și la.el în buletin,ciocu mic ca sunt mulți multi bani !!
@Mihai:
@Mihai: Dada confirm si eu excrocheria
Uau, incredibil, un fel de caiet sau dosar dar pentru generatia tiktok care nu știu sa dea o pagina
Vrem o aplicatie "catseda.ro" sa stim din capul locului cat se da pentru o operatie de hernie, pentru pietre la rinichi, un sten, deastea... ca la nunta , sa stim cat sa punem in plic
@Virgil:
@Virgil: Excellent!!!! 100 de puncte. Probably sunt medici care, pentru 100 de euros vand toate informatiile despre pacientii lor. Trust me, I'm a doctor :))))
@Virgil: Asta ar fi mult mai util decat ce au facut.
Medici spagari. Nu mai am incredere in medici. Sunt slavii industriei farmaceutice iti prescriu tot felul de medicamente scumpe produse de firmele care le plateste concediile in destinatii exotice. Daca mergi la trei medici ai trei diagnostice diferite Sunt o apa si un pamant. Unii au trecut prin facultate ca lebada prin apa . Diagnosticele si tratamentele… Citeste mai departe
@Tinu Rus:
Cand va fi posibil sa mergi la medic in orasul in care locuiesti, sa nu trebuiasca sa traversezi tara in 2 zile pana la medicul de familie, pentru a primi concediu medical?
@.: ce ar fi sa iti schimbi medicul de familie?
@aaa: de ce sa-l schimb daca asta e bun?
@aaa: Ce ar fi sa nu trebuiasca sa schimb medicul de familie mai des decat merg la medic?
de ce stau cu mainile in buzunar, ii mananca?
@bula: pe tine nu te mananca mainile de la scris ?! Sau nu stie capul ca ele scriu ?!
@Radu: fiindcă e jmekeri, mânca-ț-aș
@bula: sa nu le fure cineva plicul. hotul se fereste sa fie furat
Codul qr trebuie imprimat pe hartii de 100euro, iar dosarul lasat spre consultare ca secretara doctorului. Cand numarul de analize e suficient, se intervine.
@E buna aplicatia dar nimic inovativ.: De PLAGIAT ai auzit ?
@adideleprimarie: