Duminica 22 Decembrie

O firmă privată a întăbulat parcarea avioanelor de la Aeroportul Cluj - VIDEO

 

O firmă privată a întăbulat parcarea avioanelor de la Aeroportul Cluj, cu toate că nu are niciu drept legal în acest sens. 

 

Supun atenției publice adresa nr 9990/13.10.2014, înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub nr. 19025/13.10.2014 prin care conducerea Aeroportului Internațional Cluj solicită sprijin pentru soluționarea problemei legate de înscrierea în Cartea Funciară a unor drepturi de proprietate, in favoarea SC AVIATRANS SRL și de ipotecă în favoarea unui cetățean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafețe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo. Se demonstrează cum, lipsa de interes a factorilor de decizie din CJ Cluj față de patrimoniul dat în grijă și bună administrare, a dus la situația în care se crează anual, bugetului acestei instituții, un prejudiciu în valoare de 37 de mii de euro. Această inactivitate a factorilor de decizie din CJ Cluj crează riscul înstrăinării acestor suprafețe, cu pierderi de patrimoniu pentru CJ Cluj. Aceste pierderi pun în pericol chiar activitatea Aeroportului Internațional Cluj. Vorbim despre o suprafață de 8344,83 mp înscrisă în mod nelegal, în lipsa unui titlu valabil de proprietate, în favoarea AVIATRANS SRL”, precizează consilierul județean Mihai Seplecan.

 

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că este o problemă legală, care trebuie soluționată.  

 

Cu atât mai de neînțeles este această lipsă de interes a factorilor de decizie a CJ Cluj cu cât prin Sentința Civilă nr. 243 din 17.03.210, dată în Dosarul nr. 7498/117/2005, Tribunalul Cluj a dispus rectificarea CF nr. 2892 (actuala CF nr. 265841) în sensul radierii dreptului de proprietate a SC AVIATRANS SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj, în administrarea Consiliului Județean Cluj, fapt care nu s-a realizat din anul 2010 și până în prezent, așa după cum rezultă din extrasul CF eliberat de ANCPI – Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca la data de 5 august 2014.

 

Din cauza inactivității factorilor decidenți ai CJ Cluj, suprafața în litigiu s-a trezit cu un drept de ipotecă în favoarea persoanei fizice Liviu Oros. De aceea devine imperioasă radierea dreptului de ipotecă în favoarea acestei persoane fizice pentru ca Aeroportul Internațional Cluj să poată beneficia de dreptul integral de administrare a acestor suprafețe de teren din infrastructura funcțională a obiectivului.

 

Remarc că, din 2010 încoace, există extrem de multe solicitări adresate CJ Cluj de către conducerea Aeroportului Internațional Cluj pentru a se soluționa acest litigiu, toate rămase fără soluționarea situației juridice a acestor suprafețe în favoarea CJ Cluj”, a mai completat Seplecan.

Comentarii Facebook