Ofertă incredibilă. Regiunea din Spania care te plătește cu 15.000 de euro pentru a te muta în zonă/Peisajele sunt de poveste aici


Extremadura, o comunitate autonomă situată în partea central-vestică a Peninsulei Iberice, are ca obiectiv declarat găzduirea de ”nomazi digitali”. Regiunea își dorește atât de mult acest lucru încât oferă ajutor financiar celor care se mută acolo, notează Yahoo News.

Nomadul digital este un cetățean care își câștigă venitul lucrând online. O poate face pentru anumite companii, fie ca freelancer, de oriunde din lume. Avantajul principal al vizei de nomad digital este perioada pe care deținătorul o poate petrece într-o țară – 12 luni, față de majoritatea vizelor care au valabilitate doar trei luni.

Guvernul regional din Extremadura a anunțat oficial că oferă nomazilor digitali granturi de până la 15.000 de euro să se mute în zonă. Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania.

Programul se adresează profesioniștilor calificați care pot lucra complet online și la distanță. Candidații eligibili trebuie să se angajeze să locuiască și să lucreze în Extremadura pentru cel puțin doi ani. Atât cetățenii spanioli din alte regiuni, cât și străinii sunt bineveniți, cu condiția să nu fi locuit în Extremadura în ultimele șase luni și să dețină documentele necesare, notează Euro Weekly News, citat de Mediafax.

Suma oferită variază. Femeile, tinerii sub 30 de ani și cei care aleg să se mute în localități cu mai puțin de 5.000 de locuitori pot primi o subvenție inițială de 10.000 de euro. Pentru ceilalți candidați, suma este de 8.000 de euro. După doi ani de ședere continuă, cei care decid să rămână încă un an pot beneficia de o a doua tranșă de 5.000 de euro, respectiv 4.000 de euro.

Deși infrastructura de transport este mai puțin dezvoltată decât în alte părți ale Spaniei, regiunea se mândrește cu o acoperire de internet în bandă largă și de telefonie mobilă superioară mediei naționale. În plus, costul vieții este cel mai scăzut din țară, iar zona este bogată în istorie, cu numeroase vestigii romane, și oferă peisaje naturale spectaculoase.

Programul vizează atragerea a aproximativ 200 de nomazi digitali. Data exactă de începere a procesului de aplicare nu a fost încă anunțată, dar autoritățile au precizat că acesta va rămâne deschis până la epuizarea fondurilor, pentru o perioadă cuprinsă între o lună și un an.

Comentarii Facebook