Duminica 8 Septembrie

OPC Cluj a retras de pe piață peste 800 perechi de ochelari cu probleme


Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au retras de pe piață 814 de perechi de ochelari, în urma unor controale făcute la 17 firme.

Verificările au fost făcute în perioada 1 - 12 iulie. ”Au fost verificați 17 operatori economici controlaţi din judeţ, controlând 2942 bucăți de ochelari, in valoare de 82988 lei. Au fost găsite abateri la 15 firme, fiind retrase de pe piață 814 perechi de ochelari, în valoare de 65403 lei”, precizează reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj.

Între deficiențele se numără: lipsa informaţiilor care trebuiau furnizate cu fiecare ochelar de soare şi echipament individual de protecţie (EIP) a ochilor pentru observarea directă a soarelui, respectiv numele producătorului sau a furnizorului (denumire şi adresă) , precum si numărul şi anul acestui standard european: EN 1836:2005+A1:2007; pentru filtrele de categoria 4 şi filtrele de categoria 0, 1 , 2 sau 3 care nu respectă condiţiile impuse în standard referitoare la conducerea automobilului şi la utilizatorii autostrăzilor, avertismentul următor: ”Neadaptat pentru conducerea automobilului şi utilizatorii autostrăzilor”; pentru echipamente de protecţie a ochiului pentru observarea directă a soarelui: avertismentul care stipulează că „privirea directă a soarelui este periculoasă”; si avertismentul următor: ”Neadaptat pentru privirea directă a soarelui”.

Au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 15 mii de lei.

Comentarii Facebook