Vineri 20 Septembrie

Orașul care a depăşit Clujul la numărul de locuinţe nou construite. A urcat pe prima treaptă a celor mai mari pieţe rezidenţiale regionale din România


Peste 45.000 de case şi apartamente au fost finalizate, anul trecut, în cele mai mari zece pieţe rezidenţiale regionale din România, cele mai multe fiind livrate în Bucureşti şi Ilfov, urmate de Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania.

„Peste 45.000 de case şi apartamente au fost finalizate anul trecut în cele mai mari zece pieţe rezidenţiale regionale din România, cele mai multe fiind livrate în Bucureşti şi Ilfov, urmate de Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov”, arată raportul.

Constanţa a urcat pe prima treaptă a celor mai mari pieţe rezidenţiale regionale din România, cu un nivel de aproape 5.000 de locuinţe noi livrate în oraş şi împrejurimi, în creştere cu aproape 31% faţă de rezultatul înregistrat în 2022, în special ca urmare a finalizărilor înregistrate în Mamaia-Năvodari, unde creşterea anuală a fost de 55%.

Pe de altă parte, livrările de locuinţe noi înregistrate în Cluj-Napoca au continuat să se reducă. În Cluj-Napoca şi împrejurimi au fost finalizate aproximativ 4.200 de locuinţe noi în 2023, acest nivel fiind cu aproape 45% mai mic faţă de vârful din 2019. Datele arată că acest nivel redus de livrări va fi înregistrat şi în 2024, cu aproximativ 4.000 de locuinţe noi estimate spre finalizare, dar şi în anii următori.

Comentarii Facebook