Duminica 17 Noiembrie

Padbol, sport-fenomen și afacere spectaculoasă (P)


Venit în mai 2015 în Romania, sportul inventat în urmă cu 6 ani în Argentina se bucură de o dezvoltare foarte rapidă la nivel mondial. Padbol -ul imbină elemente din fotbal, tenis şi squash, poate fi incercat de oricine (indiferent de vârstă, sex, greutate sau înălţime), dezvoltă coordonarea motorie şi reflexele. Se joacă în echipe de doi, pe un teren înconjurat de pereţi de sticlă care trimit mingea înapoi, fapt ce aduce jocului un dinamism aparte. (Reguli de joc)

Padbolul a fost adus la noi de Elisabeta Gherghişan, cea care deţine licenţa exclusivă Padbol in Romania. Ideea ca tenisul cu piciorul, un sport atat de popular la noi, sa treaca la nivelul următor din punct de vedere al distracției și al spectacolului, transforma padbolul într-un fenomen national. Alături de oamenii pasionați care îl vor “adopta” de la primul joc, el se adreseaza și oamenilor de afaceri care vor să dezvolte comunitatea Padbol prin construirea de terenuri. Astfel, padbol vine, practic, ca un plus in sportul românesc și, implicit, pentru cei care vor să investească într-o afacere de succes și pionierat în acest domeniu în România.

Până acum, terenurile de padbol se pot găsi în Parcul Herăstrău din Bucureşti şi în Parcul Municipal din Bistriţa. Din luna mai, spectaculosul sport se va putea juca in alte 3 locatii bucurestene, in alte oraşe care vor intra în comunitatea Padbol, precum si intr-o locatie de mare referinta in sportul romanesc.

Padbol, afacerea anului 2016 în sport

Instalarea unui teren de Padbol (sau reamenajarea spațiilor existente, dar care au o rentabilitate scăzută) reprezintă o investiție cu o recuperare rapidă a capitalului, transformându-l într-o afacere interesantă și foarte profitabilă.

Spaţiul necesar montării terenului este de doar 60 mp, de 4 ori mai mic decât în cazul unui teren de tenis de câmp şi de 12 ori mai mic decât terenul de minifotbal.

Dacă dimensiunile unui teren de padbol sunt de 4 ori mai mici decât ale terenului de tenis, rentabilitatetea financiară devine de 4 ori mai mare, prețurile de închiriere fiind aproximativ egale. Deoarece padbol este un sport care se joaca doar în 4 jucatori, costul de închiriere resimțit de fiecare client în parte este și el atractiv.

Fiind înrudit cu tenisul cu piciorul, practicantii de-abia așteaptă să poată juca în astfel de condiții. Pe de altă parte, noutatea, regulamentul și elementele aduse din padel, tenis și squash dau jocului un dinamism aparte, creând dependență în rândul "padboliștilor".

Portabilitatea construcţiei şi posibilitatea de a o acoperi şi incălzi fac din padbol un sport ce se poate juca indiferent de anotimp. Astfel, în doi ani de zile investiţia iniţială poate fi dublată.

Padbol este marcă inregistrată. Dreptul de autor, modelul industrial și designul sunt protejate.

Achiziționarea terenurilor omologate de Federatia Internațională de Padbol, cu licența inclusă pe primii trei ani, se face prin contactarea licenţiatului exclusiv Padbol în România, Elisabeta Gherghişan. După expirarea termenului, licenţa se poate prelungi pe 3, 5, 10 ani sau chiar definitiv.

Licenţa exclusivă zonală oferă avantajul instalării şi exploatării terenurilor în mod exclusiv într-un anumit oras sau teritoriu, afacerea devenind, astfel, fără concurenţă.

Romania, gazda unui turneu international de Padbol in 2017!

Deși a lansat Padbolul de mai putin de un an, Asociatia Romana de Padbol a fost selectata sa gazduiasca si sa organizeze Cupa Intercontinentală de Padbol 2017, competiție care a fost organizată până acum doar de campionii mondiali la Padbol, ca Spania sau Argentina.

In concursul pentru obținerea dreptului de a organiza evenimentul, membrii FederațieiInternaționale au fost convinși de faptul că Romania e locul cel mai bun pentru continuarea dezvoltării Padbol în Europa de Est.

Padbolul este considerat un excelent antrenament complementar pentru fotbalişti şi un sport ideal pentru competiţiile profesioniste, dar şi pentru activităţile de recreere şi team building din domeniul corporate, datorită componentelor sale de bază – sanatatea si distracţia.

Evenimentele de lansare şi competiţile organizate de Padbol România s-au bucurat de un mare success în Bucureşti şi Mamaia în 2015. Printre personalitaţile care au luat parte sau care au încercat padbolul se numără Gheorghe Hagi, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Viorel Moldovan, Gabi Balint, Bogdan Stelea, Valeriu Argăseală, Mihai Stoichiţă, Gigi Mulţescu, Rica Neaga, Giani Kirita, Sorin Paraschiv şi Ianis Hagi.

 



Numărul ţărilor afiliate la Federaţia Internaţională de Padbol a ajuns la 20, iar naţionala noastră a participat deja la Cupa Intercontinentală din Insulele Canare, în luna noiembrie 2015.


In luna noiembrie 2016 selecţionata României (atat masculină, cât şi feminină) este invitata să ia startul la Campionatul Mondial de Padbol din Montevideo, Uruguay.

In prezent, departamentul de dezvoltare a Padbol in Romania, se ocupa de selectarea potentialilor licentiati - viitori proprietari de terenuri de Padbol in toate orasele mari, precum si de incheierea unor parteneriate care sa sprijine performanta echipei nationale a Romaniei la Mondialul din Uruguay.

Website Padbol Romania: www.padbol.ro

Facebook Padbol Romania: https://www.facebook.com/PadbolRO/

Instagram Padbol Romania: https://www.instagram.com/padbolromania/

Twitter Padbol Romania: https://twitter.com/padbolromania

Youtube Padbol Romania: http://bit.ly/1GkjBzP

Comentarii Facebook