Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că poartă discuții cu mai multe companii private, interesate de înființarea unui parc industrial/logistic.
Producătorii locali din județul Cluj își desfac marfa începând de joi, 20 octombrie, în incinta a treiu magazine Profi din Cluj-Napoca. Acesta pas face parte dintr-un amplu program inițiat de Profi pentru susținerea producătorilor artizanali locali și-au
Potrivit noului Cod Rutier, șoferii care obișnuiesc să-și decoreze mașina cu iconiţe, cruciuliţe, deodorante sau alte accesorii care reduc vizibilitatea conducătorului auto riscă amenzi usturătoare.
În calitate de membru al consiliului de conducere al ACI Europe, directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a participat la cea de-a 133-a ședință de Board ACI Europe, care a avut loc la Bruxelles în data de 19 octombrie 2022.
Sezonul rece poate fi un moment excelent pentru a obține odihnă și relaxare suplimentară - și pentru mulți, pentru a recupera somnul necesar. Dar nu tot timpul petrecut pentru odihnă înseamnă un somn de calitate.
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, le-a răspuns astăzi patronilor de restaurante indignați de noile reguli privind meniul.
Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii pentru luna septembrie 2022 este de 8.659 lei pe lună, faţă de 7.233 lei în septembrie 2021, în creştere cu 19,7%.
Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care prevede obligaţia de a scrie pe lista de meniu „când s-a născut porcul sau vita sau găină", nu a fost văzut cu ochi buni de mulți patroni din industria HoReCa.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a anunțat astăzi strategia ANAF pentru 2023 și ce contribuabili vor fi vizați de inspecțiile fiscale.
Războiul din Ucraina scumpește și hârtia igienică, pentru că Europa și Statele Unite au interzis importarea din Rusia și Belarus a mesteacănului, folosit la producerea hârtiei igienice și a parchetului.
Se observă un nou val de scumpiri la pompă! Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 6.79 lei/l și 8.41 lei/l.
Majorarea tarifelor la energie face ca mai multe aeroporturi din țară să fie în pragul insolvenței.
A fost promulgată legea pentru modificarea şi completarea Codului muncii şi a Codului administrativ în care sunt prevăzute mai multe drepturi suplimentare pentru salariaţi.
Proprietarii de locuinţe vor fi obligați să înscrie contractul de închiriere la Administrația Fiscală. Măsura va fi pusă în aplicare de anul viitor, în condiţiile în care foarte mulți proprietari nu își declară veniturile la ANAF ca să nu mai plătească im
Începând de luni, 17 octombrie, constatarea amiabilă în caz de accident va putea fi completată direct de pe telefon.
Din cauza costurilor prea mari de întreținere, aeroporturile din țară sunt în pragul falimentului. În această situație se află și Aeroportul din Cluj-Napoca, unde ultima factură la energia electrică depășește un milion de lei.
În situații de scumpiri ale kilowattului şi întârzieri ale facturilor în multe cazuri, unii români se gândesc să-şi schimbe furnizorul de energie electrică.
O nouă scumpire la carburanţi! Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 6.68 lei/l și 8.33 lei/l. Preţurile carburanţilor afişate includ reducerea de 50 de bani/litru, reducere evidenţiată pe bonul fiscal aferent
Chiar dacă este criză şi tăiem din costuri de peste tot, românii nu fac rabat când vine vorba de prietenii blănoşi.
Traiul zilnic al românilor este din ce în ce mai costisitor. Inflația a ajuns la 15,9% și îi lasă pe mulți oameni fără bani în buzunare.
Guvernul înființează aproape 100 de noi locuri de muncă la stat. Deși, în teorie, angajările la stat sunt suspendate începând cu data de 1 iulie.
Clujul este cel mai scump oraș din România, iar chiriile sunt un bun indicator pentru a stabili acest lucru.
Prețurile carburanților în Cluj-Napoca, 12 octombrie 2022
Românii sunt acum extrem de implicați în reducerea costurilor la facturile de gaz și energie electrică. Pentru a face economii este nevoie de becuri cu led, aparatura modernă cu consum redus, dar și să fim mult mai atenți cu aparatele pe care le lăsăm în
Conform datelor publicate de INS puterea de cumpărare a românilor a scăzut în 2022. Salariul mediu net a crescut în luna august cu 12,8% față de aceeași lună din 2021, însă inflația oficială în august era de 15,3%.
Continuă să se scumpească alimentele, dar și gazele. Cele mai mari scumpiri înregistrate de la începutul anului au fost la cartofi, zahăr și ulei.
Mașinile electrice au devenit o modă, dar este una tot mai scumpă, pentru că energia electrică s-a scumpit mult.
Amendamentul care prevede majorarea impozitelor a fost adoptat ieri de comisiile reunite, iar dacă nu va ajunge la votul final azi va fi adoptat tacit. Senatorii vor decide astăzi cât de mari vor fi impozitele pe locuinţe, de anul viitor.
Potrivit datelor prezentate miercuri de INS, rata anuală a inflaţiei în luna septembrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2021 este de 15,9%. În plus, se remarcă creșterea prețului gazelor naturale cu 70% şi scumpirea alimentelor cu 19% în ultimul an.
Un generator de curent diesel este format dintr-un motor diesel și un invertor care transformă energia mecanică în energie electrică în curent alternativ.