Poveștile din ”miercurea neagră” de la benzinăriile din Cluj sunt cât se poate de halucinante.
Senatorul de Cluj, Adrian Oros, din partea Partidului Forța Dreptei, a spus lucrurilor pe nume în privința isteriei carburanților de miercuri seara.
Consiliul Concurenței din România a anunțat joi, 10 martie, că monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care prețurile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică. Miercuri, 9 martie, s-au format cozi imense de mași
La benzinăria MOL din Florești, un litri de benzină era, miercuri seara, 8,42 de lei, cu mai bine de un leu mai mult față de ziua de marți.
Ministrului Energiei, Virgil Popescu, spune că românii nu au motiv să ia cu asalt benzinăriile.
Clujenii au luat cu asalt benzinăriile OMV de la ieșire din Florești, spre Gilău.
Clujenii au înnebunit după ce au auzit un zvon că litrul de benzină a ajuns la 11 lei, în Beiuș. La Cluj nu sunt motive de îngrijorare, prețul unui litru de carburant fiind 7,65.
România se află în statisticile europene pe penultimul loc (ultimul fiind ocupat de Luxemburg) în ceea ce privește decalajul salarial femei – bărbați, cu doar 3,3%, față de o medie a țărilor UE de 14,1%. Decalajul este calculat ca raport între salariul me
Pentru a reduce dependența de Rusia, România redeschide termocentralele pe cărbune și face angajări de sute de oameni.
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că România produce suficient pentru a acoperi consumul intern al țării și are capacitatea de a se susține singură din punct de vedere alimentar. Chesnoiu a mai explicat că la ora actuală există suficiente
Autoritățile de la București ne asigură că dependența ţării noastre de livrările făcute de Moscova este încă mică, de aceea aceasta poate fi acoperită ușor. Ce se va întâmpla în România dacă Rusia nu ne va mai livra gaze naturale?
Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.
Atacul armat al Rusiei asupra Ucrainei de joi, 24 februarie, ora 4.00 dimineaţa, a declanşat şi un război pe pieţele valutare internaţionale. Devalorizarea rublei generează deja proteste și cauzează închiderea unor lanțuri de magazine din Rusia. Însă, mar
Visa și MasterCard au blocat și cardurile rușilor care au fugit din țară în semn de protest față de războiului din Ucraina.
Elevii români defavorizați vor putea primi tichete în valoare de 500 de lei pentru a putea merge în continuare la școală. Proiectul de ajutor social va demara din luna aprilie și se va adresa unui număr de aproximativ 235.000 de elevi, conform Ministerulu
Consiliul Județean Cluj a depus un proiect pentru a obține finanțare pentru amplasarea a zece stații de încărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca.
Moneda naţională a crescut, luni, în raport cu euro, dar s-a depreciat comparativ cu dolarul american, după cum arată cursul BNR.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, că România nu este în riscul de a rămâne fără gaz şi că avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului dintre Grecia şi Bulgaria, astfel că din toamnă vom putea folosi gaz lichefiat american.
Un tânăr ucrainean a ajuns la Cluj-Napoca și a luat masa la restaurant. Oleg a fost șocat de prețurile din localuri, dar și din supermarketuri.
Carrefour România și Profi sunt primii retaileri care au retras de la vânzare produsele din Rusia și transmit că nu mai plasează comenzi noi acolo.
Un economist a explicat ce sumă ar trebui să aibă românii, cash, în cazul în care apar situații de urgență, neprevăzute.
Rubla s-a depreciat şi mai mult joi, atingând un nivel record faţă de dolar şi euro, după ce agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody's au retrogradat cu şase trepte ratingul Rusiei, la categoria „junk" (nerecomandat pentru investiţii).
Curs valutar vineri, 4 martie. Moneda naţională a scăzut, vineri, atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul american, după cum arată cursul BNR. Dolarul creşte şi se apropie de cea mai mare valoare din istorie înregistrată în faţa leului.
Aproape 100 de mărci și companii părăsesc piața rusă din cauza invaziei Ucrainei. Conform datelor centralizate miercuri seara, aproape 100 de companii, organizații și branduri au refuzat deja să lucreze în Rusia sau să coopereze cu țara și cetățenii săi,
Marii consumatori de energie din Europa refuză să cumpere țiței rusesc, iar cotația acestuia este la un discount record față de cel din Marea Nordului. Reacția a contribuit la scumpirea petrolului european la peste 110 dolari pe baril, se arată într-o ana
Rușii resimt puternic efectul sancțiunilor economice aplicate de Occident Rusiei, după invadarea Ucrainei. Oamenii încearcă să-și schimbe rublele pe dolari sau euro, dar este foarte greu.
Proprietarii magazinelor rusești Berezka spun că familia lor a fugit de tiranul Putin, pentru a căuta libertatea.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat acțiuni de control, la nivelul întregii țări, la benzinăriile Lukoil și Gazprom, precum și lanțul de magazine Berezka.
Războiul din Ucraina va avea urmări fatale și asupra economiei mondiale. Nu va face o excepție nici România. Economia României va avea de suferit de pe urma războiului economic dintre Uniunea Europeană şi Rusia, însă există şi soluţii pentru a contracara
Ministerul Finanţelor emite începând de marţi, 1 martie, titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% şi 5,4%.Dobânzile sunt uşor mai mari faţă de cele din februarie, când au fost cuprinse