Palatul de Justiție din Cluj se modernizează cu 67 de milioane de euro. Vor fi montate panouri fotovoltaice pe acoperiș


Palatul de Justiție din Cluj-Napoca va intra cât de curând într-un proces de modernizare. Clădirea de pe strada Piața Ștefan cel Mare în care își desfășoară activitatea instanțele și parchetele clujene urmează să fie transformată radical, în urma unei investiții de 333 milioane de lei (circa 67 milioane de euro). 

Lucrările ar urma să dureze 36 de luni și vor fi realizate de asocierea Bog'Art (lider) - Athenaeum Construct - Popp & Asociații, ACI Cluj - UTI Construction and Facility Management - Electroproiect, alături de Schindler România, ca subcontractant. 

Construcția existentă cuprinde trei tronsoane, cu regim de înălțime diferit: P (Parter)/ S+P+1E/ P+2E/ S+P+2E/ S+P+2E+M/ P+3E/ S+P+3E și o suprafață desfășurată totală de 23.605 mp.

Conform Caietului de sarcini, vor fi realizate lucrări de desfacere a pereților existenți și realizarea unora noi, modificarea dimensională/ umplerea/ deschiderea unor noi goluri pentru ferestre și uși, reamenajarea zonelor de acces în clădire, realizarea unor noi scări de circulație interioare, montarea unor instalații suplimentare de lifturi, schimbarea de destinatie a zonei de Penitenciar în zona de Birouri, refacerea integrală a acoperișului, reamenajarea curților interioare, precum și demolarea extinderilor ulterioare construcției inițiale, cu regim de înălțime P (Parter), potrivit agendaconstructiilor.ro.

De asemenea, vor fi desfășurate lucrări pentru restaurarea și conservarea componentelor artistice și readucerea clădirii la forma și volumetria inițiale, recuperarea imaginii originale, având în vedere faptul că ansamblul a fost construit între anii 1900-1902 și reprezintă o etapă deosebit de importantă a patrimoniului arhitectural istoric al orașului.

Pe langa aceste lucrări, tema de arhitectură propune construcții noi amplasate în curțile interioare 4 și 5. În curtea 3 sunt propuse panouri fotovoltaice, care se vor monta pe acoperișul copertinelor noi.

Comentarii Facebook