Panouri fotovoltaice în valoare de peste 71 mil. de lei pentru primării și universități. O comună din Cluj, pe lista beneficiarilor


Comuna clujeană Negreni se numără printre beneficiarii unui program de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare, destinate primăriilor și universităților din România, pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Astfel, Primăria Negreni va putea produce energie electrică pentru propriul consum și va reuși să-și reducă costurile cu utilitățile. 

Anunțul a fost făcut vineri, 2 august, de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a transmis că au fost semnate 22 de contracte noi de finanţare pentru investiţii din Fondul pentru Modernizare. 

Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71.504.371 de lei, din care 66.558.182 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare.

Capacitatea totală instalată va fi de 10,29 MW. Prin acest apel, au fost sprijinite, până acum, peste 140 de comunități să dezvolte capacități proprii de producere a energiei, cu o valoare totală a investițiilor de peste 390 de milioane de lei. Astfel, puterea totală instalată a ajuns la peste 50 MW de energie verde în comunități din întreaga țară.

România se modernizează, iar sectorul energetic este unul dintre campionii naționali la capitolul investiții. Toate aceste proiecte vor crea locuri de muncă mai bine plătite, vor susține dezvoltarea mediului privat și vor reduce facturile la energie electrică pentru români.

Le mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul Energiei pentru munca lor din fiecare zi. Aici lucrăm la foc automat și vara, și după program, și în weekend-uri. Aceste rezultate li se datorează. Înainte, împreună”, a scris, vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe contul său de Facebook.

În urma semnării contractelor de finanțare, instituțiile publice beneficiare vor putea produce energie electrică pentru propriul consum, astfel vor reuși să-și reducă costurile cu utilitățile, iar banii economisiți vor putea fi folosiți pentru alte investiții în comunitățile locale.

Lista beneficiarilor contractelor de finanțare încheiate este următoarea:

COMUNA JIRLĂU, județ Brăila

UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA, județ Timiș

MUNICIPIUL GALATI, județ Galați

COMUNA GUSOENI, județ Vâlcea

COMUNA SINTEA MARE, județ Arad

COMUNA MĂICĂNEȘTI, județ Vrancea

COMUNA BOZOVICI, județ Caraș Severin

UNIVERSITATEA „ŞTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA, județ Suceava

COMUNA HĂRĂU, județ Hunedoara

COMUNA DOBREȘTI, județ Bihor

COMUNA CRISTEȘTI, județ Mureș

COMUNA V NĂTORI-NEAMȚ, județ Neamț

COMUNA ȘOIMI, județ Bihor

COMUNA VLADIMIRESCU, județ Arad

JUDEȚUL NEAMȚ

COMUNA CĂUAȘ, județ Satu Mare

COMUNA NEGRENI, județ Cluj

COMUNA ZVORIȘTEA, județ Suceava

COMUNA DELENI, județ Iași

MUNICIPIUL RĂDĂUȚI, județ Suceava

COMUNA TEREGOVA, județ Caraș-Severin

COMUNA FOIENI, județ Satu Mare

Comentarii Facebook