Pentru jumătate dintre români acoperirea cheltuielilor de bază e principala grijă financiară. Tinerii sunt mai preocupați de salarii decât de sănătate
Românii sunt negativiști în ceea ce privește situația lor financiară. Un nou studiu arată că, pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază.
De asemenea, 7 din 10 persoane consideră că numărul șomerilor va crește în 2024, iar 3 din 10 persoane cred că situația organizației unde lucrează se va înrăutăți în 2024.
Românii nu sunt însă prea grăbiți să-și schimbe locul de muncă, doar 2 din 10 angajați și-ar schimba locul de muncă în următoarele 6 luni.
Însă dacă ar alege să-și schimbe jobul, 8 din 10 ar face acest lucru pentru un venit mai mare, mai ales bărbații, cei peste 26 ani și părinții cu copii minori, conform studiului MKOR.
Tinerii sunt de aceeași părere, 8 din 10 menționând că principala motivație pentru a-și schimba locul de muncă este o propunere financiară mai competitivă. Programul de muncă flexibil și oportunitățile de avansare în carieră sunt următoarele cele mai importante criterii.
Confortul este de asemenea important pentru generația Z , 7 din 10 tineri preferând să lucreze de acasă sau remote.
Printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România sunt nivelul salariilor (40%) și sănătatea fizică (38%).
Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 4524 persoane, din populația generală a României cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, respectiv 18-24, printr-un sondaj de opinie pe baza unui chestionar.
6 Comentarii
România este un sistem feudal, în care clanurile își împart controlul asupra resurselor (afaceri, fluxuri financiare, instituții etc.) în funcție de un sistem de relații de vasalitate.
Accesul la acest sistem, care își trage rădăcinile din PCR, este blocat, nu există ascensoare sociale reale, pentru cei rămași în afara rețelelor de putere există… Citeste mai departe
Ar trebui sa gandeasca pozitiv, sa se bucure ca dobanda la o garsoniera e doar 500 euro pe luna, si e bine ca nu e mai mare.
@.: asta e ca si pilda aia cu ,,un om pesimist se supara ca are buzunarul spart, unul optimist se bucura ca ee poate scarpina la oua!" Esti fericit posesor de apartament dat in chirie? De la anul stii ca vei plati 1% valoarea lui de piata drept impozit? Si nu vei putea urca chiria, toate se vor duce in cap dupa alegeri!
@Ion de la tara: In care basm ai auzit asta cu 1% impozit? Cum sa fie impozit de 750 euro pe an pe o garsoniera? Nici in vise nu poate fi atat.
@Ion de la tara: Impozitul pe o garsoniera nu va fi nici macar apropiat de supraimpozitul pe saracie de 360 euro pe an.
e normal, trebuie strnsi bani pe cand vei ajunge pe mana doftorilor, te lasa in cucu gol in cateva luni