Duminica 22 Decembrie

Performanță pentru hobby-ul tău (P)


Find unele dintre cele mai cunoscute și folosite aparate, mașina de cusut Singer este aparatul care a transformat schițele de croitorie în produse finale excepționale încă din 1851. De asemenea, aceasta este prima mașină de cusut pentru uz casnic, modelul atât de binecunoscut fiind cel inventat de Elias Howe. Mai mult, pe lângă miturile și poveștile care înconjoară de mister mașina de cusut Singer, trebuie să discutăm și despre aspectele funcționale pe care aceasta le posedă. Așadar, deși se realizau mari escrocherii până nu demult, totuși mașina de cusut Singer este un aparat indispensabil oricărei persoane care chochetează cu croitoria.

Dacă îți dorești să achiziționezi o mașină de cusut Singer și nu ești foarte hotărât sau nu știi ce specificații ar trebui să aibă un model ideal pentru tine, atunci articolul astă îți va fi un real ajutor. Cu toate acestea, dacă îți dorești ca modelele tale să prindă viață într-un mod minunat și să te bucuri de ținutele visate, atunci trebuie să îți cumperi numaidecât o mașina de cusut Singer!

Dintre atât de mult modele existente, poate părea dificil să alegi mașina de cusut ideală pentru tine. Totuși, trebui să știi că toate au la bază modelul dezvoltat de Elias Howe care a fost îmbunătățit constant de-a lungul anilor pentru a oferi un produs cât mai calitativ și care să ajute entuziaștii croitori în realizarea pieselor pe care și le doresc. Cât despre modelele mașinilor de cusut Singer, tipologia aparatelor permite separarea în: mașini de cusut electromecanice(motorizate cu pedală), modele electronice(computerizate), dispozitve pentru cusut și brodat și aparate pentru cusut si surfilat. În cazul în care folosești mașina de cusut Singer pentru uz propriu și nu îți dorești să cheltui o avere pe una, atunci modelele electromecanice cum ar fi Fashion Mate 3333, Start 1304, Talent 3323 sau Tradition 2259 sunt recomandate și îți vor fi de mare ajutor.

Pentru cei ce își doresc o mașină de cusut fiabilă, pe care să o utilizeze foarte ușor, din nou recomandarea principală este mașina de cusut Singer. Totuși, dacă te interesează o mai mare adaptabilitate în funcție de condițiile de lucru și pornirea la simpla apăsare a unui buton, atunci va trebui să investești mai mult într-un dispozitv computerizat, ca de exemplu Futura 4060, Confidence 7640, Legacy C440, Professional 9100 sau One Plus.

Mai mult, în funcție de preferințele fiecăruia, dar și în funcție de lucrurile pentru care este utilizată preponderent, mașina de cusut Singer dispune de câteva modele care fac foarte bine un anumit tip de cusătură sau sunt folosite pentru anumite materiale. Așadar, pentru specializare pe brodat se recomandă opțiuni ca Superb EM200, Studio S10, Futura Quintet sau Legacy SE340. Nu în ultimul rând, pentru un produs specializat pe funcțiile de surfilare și finisaje, mașini ca Heavy Duty 14HD854, Professional 14T968DC, Finishing Touch 14SH654 si Stylist 14SH764 sau 14CG745 sunt o alegere foarte inspirată.

Pentru a fi și mai bine informat, trebuie să îți spun că poți distinge modelele verticale de cele orizontale rin tipologia suveicii. Cine a lucrat cu o variantă mecanică veche știe că era destul de dificil să lucrezi cu o suveică verticală, ce necesită multă dexteritate la inserare. Aceste griji pot fi evitate acum, căci Singer ofera modele a căror suveică este orizontală: Simple 3337, Schiolastic 5523, Heavy Duty 4452. Această opțiune apare menționată și ca “Top Drop-In Bobbin” în manualele de utilizare în limbile straine, astfel că studiază cu atenție specificațiile mașinii de cusut pentru a ști ce cumperi.

Tot în ceea ce privește aspectele tehnice pe care este necesar să le ai în vedere, studiază foarte bine numărul de programe, tipurile de cusături executate și restul funcțiilor care îți arată pentru ce se preteaza mai mult respectiva mașină de cusut Singer. Cu toate acestea, dacă ești un amator al cusutului și nu știi ce să alegi, îți recomand modelele cât mai simple, cu cca. 20 de cusături de bază care, de altfel îți vor salva portofelul pentru că au un preț de achiziție mult mai mic decât cel al mașinilor de cusut Singer foarte performante.

Totuși, pentru cei care transformă simplul hobby în ceva mult mai profesionist, trebuie să dispună de o mașină de cusut Singer care să le ofere această posibilitate. Astfel, cei care vor să învețe diverse procedee, se vor orienta către modele care asigură în jur de 10-20 de programe de coasere și oferă picioruș de surfilare. În întreprinderile mici și mijlocii axate pe producție de articole vestimentare, multe păreri despre cele mai bune mașini de cusut Singer recomandă modele din seriile Professional, Heavy Duty si Futura, inclusiv specializate pe surfilat și broderii. Așadar, nu mai sta pe gânduri și pune în aplicare tainele croitoriei!

Comentarii Facebook