Vineri 27 Septembrie

Pescuitul pentru începători - cum alegi echipamentul potrivit? (P)

  

Pescuitul e o activitate veche de când lumea, cum ar spune bunicile noastre. Din fericire, astăzi mersul la pescuit este ocazie de relaxare și un sport, așa că ne putem bucura de el fără neajunsurile lumii a treia.

Început minimalist

De fiecare dată când începem un hobby nou există pericolul unui entuziasm exagerat care sfârșește prin a ne umple debaraua cu obiecte pe care le vor folosi, sperăm mai apoi, nepoții noștri. Primul sfat este să eviți aceasta tentație și să-ți începi aventura de pescar cu pași mici. Chiar dacă găsești o sumedenie de canoe și caiace în oferta Sportano.ro, e indicat să începi însoțind un prieten care are deja mai multă experiență cu apa și abia după prima sau a doua ieșire să începi alcătuirea propriului echipament.

Un început minimalist în domeniul pescuitului îți va da ocazia să descoperi ce ți se potrivește și care sunt instrumentele cu adevărat utile pentru intențiile tale. Să nu uităm că dacă are balta pește, singurul lucru indispensabil este o undiță.

Niciodată nu vei avea prea multe undițe

Iar asta îți poate confirma orice pescar dedicat. În funcție de locul în care mergi la pescuit, tipul de pește pe care vrei să-l prinzi, stilul și răbdarea ta personale, există o gamă largă de undițe Mikado ca să fii sigur că vei avea de unde să alegi. În calitate de începător cel mai indicat este să deții cel puțin două undițe - una lungă și elastică pentru pradă la adâncime și una mai rigidă pentru peștii de suprafață.

Mulineta și materialul din care sunt confecționate undițele variază destul de mult, așa că vei descoperi în timp care model ți se potrivește. Totuși, o undiță de carbon este greu de egalat, indiferent cât de lipsit de experiență este cel care o folosește. Cu timpul vei învăța ce investiție merită să faci și care sunt brandurile cele mai accesibile coordonatelor tale personale.

Apelează la cunoscători

Spuneam că cel mai indicat este să ieși prima oară o dată sau de două ori cu un prieten înainte de a-ți alcătui propriul echipament. Ei bine, deși este considerat o activitate singuratică, pescuitul e mai plăcut și funcționează mai bine dacă ții aproape de ceilalți pasionați ai sportului. Care sunt cele mai potrivite locuri de pescuit dintr-o anumită zonă și cum se schimbă geografia lor de la un anotimp la altul, ce tip de momeală prinde cel mai bine pe un anumit tip de vreme, care sunt noile reglementări și competiții în domeniu - toate acestea sunt informații pe care le vei afla în măsura în care faci parte din grupul celor care se numesc pescari. Înscrierea în Sportano Club este doar primul pas, care te va ajuta să economisești în timp ce-ți alcătuiești trusa, dar îți recomandăm să cauți și cluburi de pasionați ai pescuitului sau, de ce nu, să-ți iei prietenii și să faci chiar tu unul.

Dincolo de toate acestea, aventura pescuitului este cel mai puțin fascinantă la început. Vei descoperi tot mai multă bucurie pe măsură ce se succed anotimpurile și tu îți găsești liniștea aproape de apă.

pescuitulpentruincepatori-cumalegiechipamentulpotrivit-1.jpg

 

Comentarii Facebook