Piața imobiliară din Cluj e în CĂDERE liberă
Numărul tranzacțiilor imobiliare încheiate anul trecut a scăzut în Cluj mai drastic decât în alte mari orașe.
Cel mai mare declin al tranzacțiilor din țară, în cuantum de 28%, poate fi observat în Cluj – județul a cărui capitală s-a bucurat de o intensă dezvoltare în ultimii ani. Aici, numărul tranzacțiilor înregistrate în 2018 a fost cu peste 10.000 mai mic decât în 2017 – când aveau loc 43.774 de asemenea operațiuni la nivel național.
Pe locul al doilea în clasamentul scăderilor se situează Iașiul, unde în 2017 erau încheiate 31.357 de contracte de vânzare, astfel că scăderea consemnată în 2018 a fost de 24%. Capitala Moldovei este urmată în clasament de Constanța (cu un recul de 20%, de la 27.843 de tranzacții), apoi de Brașov și de Timiș, ambele cu câte un minus de 5% (de la 28.406 și, respectiv, 35.068 de vânzări de imobile).
Practic, dintre județele cele mai active în materie de vânzări de imobile, doar Bucureștiul și Ilfovul nu au consemnat scăderi – aici, activitatea de tranzacționare s-a menținut, practic, la un nivel constant, în condițiile unui avans anual de 1% (în fiecare dintre cele două cazuri). În ceea ce privește evoluția volumului de tranzacții față de trimestrul anterior, în ultimul pătrar al anului trecut au fost consemnate creșteri în București, Cluj, Brașov, Timiș, Brașov și Constanța, dar scăderi în Ilfov și Iași, conform imobiliare.ro.
5 Comentarii
Oamenii destepti nu investesc in imobiliare. Prea multi bani blocati, prea mare riscul sa nu se vanda candva si sa ramai 10 ani cu banii inghetati! Doar prostii si cei care au bani de spalat din spagi, furt, bani facuti la negru, ii baga in imobiliare.
Cand pretul apt este in euro, inflatia care conteaza la o eventuala marire a pretului corecta… Citeste mai departe
Preturile vor intra pe fagas normal. Doar viniturile care au cumparat in rate pe 30 de ani la pret fabulos o sa traga carul roborului. Iar daca firma se inchide sau reloca, de-a Domnu, vor ajuge sa doarma in bordeiul de sorginte cu buda afara. Afara si cu voi!
Pocitania utecistă ne-a făcut campioni ai falimentului pe țară. Prin dezvoltare nesustenabilă hrănită de corupție, Clujul a devenit un balon de săpun prea mare, a cărui soartă o știm cu toții. clujfaraboc@email.com Alăturați-vă!
In sfarsit nu se vor mai face profituri nesimtite de catre constructori si agenti imobiliari!!! Cat mai curand nici cu 800 de euro/m nu le vor mai vinede, se vor uita numai la ele!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Pop Marian:
Pasarea mălai visează.