Posturile din invatamantul superior au fost deblocate!
Posturile didactice si de cercetare vacante din institutiile de invatamant superior de stat au fost deblocate, potrivit Guvernului Romaniei care a aprobat in sedinta de miercuri, 13 iunie, o hotarare privind aprobarea scoaterii la concurs in anul 2012 a acestor posturi.
Astfel, universitatile de stat vor putea organiza concursuri in vederea ocuparii posturilor didactice si de cercetare vacante, posturi blocate incepand cu anul 2009, decizie care a condus in ultimii trei ani la un deficit de cadre didactice titulare de 42,76%.
Potrivit documentului aprobat de Executiv, pot fi ocupate posturile vacante de: asistent universitar, lector universitar/sef de lucrari, conferentiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare, cercetator stiintific, cercetator stiintific gradul III, cercetator stiintific gradul II si cercetator stiintific gradul I.
"Ocuparea celor 2.381 de posturi se face in conditiile legii si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, in conformitate cu solicitarile institutiilor de invatamant superior de stat inaintate MECTS in luna septembrie a anului 2011. O alta conditie ce trebuie respectata este incadrarea intr-o politica de resurse umane echilibrata, astfel incat scoaterea posturilor la concurs sa nu genereze majorarea numarului total de posturi ocupate pe fiecare institutie de invatamant superior de stat. Prin exceptie, pot fi ocupate prin concurs posturile didactice si de cercetare care s-au vacantat prin iesiri din institutia de invatamant superior de stat in anul universitar 2011-2012", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Marian Pop, citat de realitatea.net
In anul universitar 2011-2012, in institutiile de invatamant superior de stat sunt normate un numar de 42.498 de posturi didactice, din care 24.134 de posturi didactice ocupate de titulari (56,79%) si 18.364 (43,21%) posturi didactice vacante.
2 Comentarii
Lumea Trebuie Să Știe Că: Învățământul A Fost Înființat De Către Napoleon Bonaparte Când El Era În Viață, Mai Ales Datorită Unui Decret Creat De El, Și Păstrat Și În Ziua De Azi Într-un Loc Foarte Bine Protejat Și Securizat Din Franța.
După Acel Decret Al Lui Napoleon Bonaparte, Se Face Legile În Învățământ Peste Tot În Lume.
… Citeste mai departe
Lumea Ar Trebui Să Înțeleagă Un Lucru, Că: Nu Se Potrivește Ceva, Atunci Când O Persoană Este De Domeniu Medicină, Și Cealaltă Persoană Este De Domeniu Tehnologie [Tehnologic], Mai Corect Spus Ambele Persoane Trebuie Să Fie De Același Domeniu Ca Să Se Potrivească, Altfel Nu Se Poate, Nu Credeți Oare.
Adică Nu Poți Tu De Domeniu… Citeste mai departe