Praful depus pe lustre se vede și în factura de curent. Sfaturi practice pentru economisirea energiei electrice
Cu toate schemele de calcul în care ne-am pierdut în ultima perioadă atât noi, cât şi guvernanţii, un lucru este clar. Trăim vremuri complicate şi trebuie să învăţăm cum să economisim.
Şi pentru că suntem cu toţii în căutare de metode prin care să mai reducem din valoarea facturilor la energie, venim cu un mic ghid de sfaturi utile. Spre exemplu, pentru a eficientiza cosumul de energie electrică, am putea să spălăm rufele cu apă rece, la un program scurt, şi să le uscăm pe stativ şi nu în uscătorul automat.
Nu uitaţi, de altfel, să notaţi în fiecare lună indexul. O altă soluţie de economisire, care e şi foarte sănătoasă, ar fi să încercăm să profităm cât mai mult de lumina naturală şi să ne asigurăm că lustrele şi globurile becurilor sunt curate, deoarece praful depus poate reduce eficacitatea energetică. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că ferestrele sunt bine izolate, pentru a nu se risipi căldura din casă.
Şi, de ce nu, putem să alegem să încălzim iarna aceasta doar camerele pe care le folosim mai des, dac avem aceast posibilitate. Alte metode, care cu siguranţă ne-ar putea ajuta la economisire ar fi să scoatem încărcătoarele din priză, imediat dupa ce le-am folosit, dar şi alte dispozitive electronice care, deşi sunt oprite, atenţie, continuă să consume curent!
6 Comentarii
Aia ne mai lipsea, economia.
asa sfaturi de 2 lei nu am vazut! cum plm sa zici ca praful reduce eficacittea ok dar daca il stergi lraful platesti mai putin la curent? ca nu inteleg :)))) vai de plm ce prostanaci
@MP: Daca stergi praful, in loc de 5 becuri ajunge daca aprinzi doar 4. Oricum cine-si permite o garsoniera de 70000 euro in Cluj, isi permite si curentul de 120 euro pe an. Iar masina de spalat lasa detergent in rufe si la 40 de grade, d-apai mai rece. Ca e proiectat gresit, foloseste prea putina apa, sa respecte legile de incalzire globala.
@ : ce calcule faci tu? De unde factura de curent de " doar" 120 € pe an? 120€=600 Ron. Cel mai ieftin KW/h e la Hidroelectrica, 0.72, daca faci un calcul simplu: 600/0.72= 833KW/h pe an. Asta vine cam 69 KW/h pe luna....Cine dracu consumă așa puțin????
As vrea sa am timp sa citesc contoarele in fiecare luna. Iar legat de incalzit camerele in care stam mai mult, credeti ca stam in palate, cu multe camere? Camerele in care stam sunt singurele camere din apartament. Asa sfaturi sa tot primesti.
@bla-bla: Sfaturi pentru bogati, nu saracii care au doar 70000 euro pentru o garsoniera.