Premierul Cîțu spune că ne merge bine: În România sunt cele mai ieftine alimente din UE. E fake news explozia prețurilor
Premierul Florin Cîțu spune că explozia prețurilor la alimentele din România e un fake news.
Acesta susține că datele Eurostat privind nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii în UE arată că în România sunt cele mai ieftine alimente. Explozia prețurilor este ”fake news”.
”Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor”, a scris, miercuri, premierul Florin Cîțu, pe Facebook.
Nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cele mai reduse preţuri fiind în România (55% din media UE), Bulgaria (56%) şi Polonia (58%), arată datele prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În 2020, cel mai ridicat nivel al preţurilor în Uniunea Europeană s-a înregistrat în Danemarca (141% din media UE), Irlanda şi Luxemburg (fiecare cu 136%), Suedia (130%) şi Finlanda (126%).
Per ansamblu, nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat cu aproape unul la trei între cel mai ieftin şi cel mai scump stat membru UE.
În 2020, nivelul preţurilor pentru restaurante şi hoteluri a fost de trei ori mai ridicat în cea mai scumpă ţară faţă de cea mai ieftină. Nivelul preţurilor a variat de la 46% din media UE în Bulgaria, fiind urmată de România (53%) şi Ungaria (56%), la 154% din media UE în Danemarca, înaintea Suediei (138%) şi Finlandei (131%).
Pe locul doi în ceea ce priveşte diferenţa nivelului preţurilor se află alcoolul şi tutunul, cel mai scăzut nivel al preţurilor fiind în Bulgaria (61%), Ungaria (69%) şi Polonia (70%), iar cel mai ridicat în Irlanda (187% din media), urmată la distanţă de Finlanda (158%), Suedia (136%) şi Franţa (133%).
Alimentele şi băuturile nealcoolice sunt cele mai ieftine în România (66% din media) şi Polonia (68%), iar cele mai scumpe în Danemarca (129% din media UE), Luxemburg (126%) şi Austria (125%).
Îmbrăcămintea este grupul de produse unde preţurile diferă mai puţin în rândul statelor membre UE, variind de la 73% din media UE în Ungaria la 130% în Danemarca, transmite Agerpres.
15 Comentarii
mai dobitoc mincinos, preturile sunt aproape ca si in UK. imi bag 1500 de litri de benzina din salariul de aici(1800lire) e printre cele minime.... tu cum stau mai roman prost? cat mai votezi acesti cacanari ?
Cel mai retardat premier!Un jeg de om!
Ba cum poti spune o asa tampenie???o paine in strainatate e cu 30% mai ieftina ca si la noi , zaharul cam tot pe acolo !!! benzina cu aproape 20% . Ce pana mea tot mintiti fatarailor??? Jegosi parlamentari si politicieni dastia !!!!
@Andrei: Te ai uitat la gramaj cand ai comparat sau vorbesti sa fii in treaba? Asa ca si chestie in vest cand cumperi ceva e mai mult ambalaj decat produs. Asta e tendinta peste tot in vest. Produse ambalate la ce gramaj vor ca e mai simplu sa prostesti cumparatorul.
Se baga in seama ca si boc .
Preturi maximale la produsele de baza pe cand ?
Am vazut Dincolo painea , laptele , cartofii etc au un pret peste care nu poti trece ... se plateste Luxul , trebuie sa traiasca tot poporul , va suna cunoscuta lozinca si ii UE.
@Asta nu stie nimic :
Cele mai ieftine dar și calitatea lasă de dorit
Domnul Cîtu e un Premier OK, din punctul meu de vedere. Dar atentie, cu mincinosi gen Boc prin preajma, e un mic pas de la sublim la ridicol. Omul Boc distuge orice credibilitate.
o luna i-as da salarul nostru, si l-as trimite la cumparaturi sa vada atunci preturi. As vrea sa-l vad cum se descurca si ce mutre ar face.
retardatul asta uita ca Romania are si cele mai "ieftine" salarii, benzina a sarit deja de 6 lei, uleiul este pe la 6 lei-7 lei /l
@bula: iti iei o ruda de parizer de 2 kg cu 6 lei si traiesti ca boierii
@PNL: trebe si mustar
Trăsese o liniuță înainte de a tasta săracul.. ați observat că materialele de construcții au crescut în preț cu peste 100%?
@ : uiti ca majoritatea oamenilor cumpara constructiile de-a gata, nu stiu ei cat costa materialele. Preturile la constructii is oricum umflate cu pompa si nu ii intereseaza decat daca le da sau nu banca creditul. L-or plati ei odata si odata. Sau nu.