Prețul benzinei depășește orice record. Ne apropiem de cifrele umflate, care i-au speriat pe clujeni în luna martie?


În luna martie clujenii au format cozi infernale la benzinăriile din oraș, după ce o rețea de benzinării a umflat brusc prețurile nejustificat. Câteva luni mai târziu, cu pași siguri România se apropie de acele prețuri. Pe atunci Boc spunea că n-ar trebui să ne îngrijorăm căci „avem cele mai înalte garanții de securitate, deasupra numai Dumnezeu mai face garanții”. Însă, carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 8.52 lei/l și 9.26 lei/l.

Creșterea galopantă a prețurilor nu pare să se oprească aici, n-ar fi de mirare să ajungem într-o lună la acei 11 lei pentru un litru de benzină, care i-a speriat atunci pe clujeni. Reamintim că  isteria începuse după ce în Beiuș, o benzinărie a pus prețul de 11 lei pentru un litru de benzină.

Prețurile carburanților în Cluj-Napoca, 13 iunie 2022

  • MOL: benzină standard - 8.67 lei/l, benzină premium - 9.32 lei/l, motorină standard - 9.24 lei/l, motorină premium - 9.73 lei/l
  • LUKOIL: benzină standard - 8.54 lei/l, benzină premium - 8.69-9.24 lei/l, motorină standard - 9.12 lei/l, motorină premium - 9.48 lei/l
  • SOCAR: benzină standard - 8.64 lei/l, benzină premium - 9.24 lei/l, motorină standard - 9.19 lei/l, motorină premium - 9.59 lei/l

Emil Boc declarase în urma isteriei de la pompă din luna martie că clujenii nu au de ce să fie îngrijorați căci „România are situația sub control” din toate punctele de vedere. Acum însă, românii se pregătesc să iasă din nou în stradă pentru a protesta împotriva prețurilor uriașe de la pompă.

Pe rețelele de socializare se promovează masiv un îndemn la proteste de stradă și blocarea benzinăriilor pentru ziua de joi, 16 iunie, de la ora 12:00.

Important este oamenii să știe că România are situația sub control din toate punctele de vedere, nu există risc de atac armat asupra României. Avem cele mai bune și înalte garanții de securitate posibile pe această planetă, deasupra numai Dumnezeu mai face garanții, altele nu trebuie să existe. Nu există pe termen scurt, mediu și lung, niciun fel de  problemă cu privire la desfășurarea vieții noastre în condiții obișnuite, dar influențate de situația de conflict care este în Europa la granițele noastre. E adevărat că apar aceste informații legate uneori, fie de adâncirea unei crize economice, fie de creșterea prețurilor la carburanți. Aceste lucruri se întâmplă peste tot în lume și în Europa, dar sânt fluctuante, nu constante, și până la urmă lucrurile acestea se vor stabiliza”, declarase Emil Boc, la Napoca Live. 

Comentarii Facebook