Prețul gazului a crescut cu 41% în Europa. Bursele au căzut, după ce Rusia a atacat Ucraina
Prețul gazului în Europa a crescut cu 41%, după ce Rusia a atacat Ucraina și e haos la bursă.
Prețul gazului pe piața europeană a crescut cu peste 40%, de la 1.000 de dolari pe mia de metri cubi, ieri, la peste 1.400 de dolari, astăzi.
Prețul gazului pe piața europeană a crescut cu peste 40%, după patru zile consecutive de creștere și invazia Ucrainei de către Rusia, în această dimineață, anunță bloombergquint.com.
Importurile de gaze ale României prin Ucraina se derulează normal şi, dacă vor fi întreruperi, fluxul de gaze poate fi redirecţionat cu uşurinţă prin alte puncte de intrare în ţară, a declarat, astăzi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz.
”Nu sunt probleme cu importurile prin Ucraina. Noi ne-am pregătit pentru toate scenariile posibile şi vom face faţă oricărei situaţii. Alimentarea cu gaze a României nu va fi afectată", a spus Sterian.
România importă în prezent o cantitate de gaze naturale de 5,3 milioane de metri cubi pe zi prin Ucraina, iar consumul naţional este de aproximativ 40 de milioane de metru cubi pe zi.
”Chiar dacă importurile de gaze din Ucraina vor fi sistate, fluxurile de gaze pot fi redirecţionate cu uşurinţă prin punctul de intrare de la Negru Vodă şi prin alte puncte. Nu este o problemă. Avem noroc că Transgaz şi-a făcut investiţiile la timp. În acest moment, BRUA funcţionează la capacitate maximă şi toate staţiile pe care le-am construit funcţionează la capacitate maximă, în reverse flow (în ambele direcţii - n.r.)", a precizat Sterian.
6 Comentarii
Un motiv bun sa gasim alternative, sa facem economie unde se poate…. Nu putem tot sta la mila hidrocarburilor…
Miliardarii si spagarii din Rusia si Ucraina fac bani din gaz, in timp ce prostii saraci merg sa moara sa le apere averea.
O contradictie flagranta: Pretul a crescut, bursele au cazut !!
@justice: eu cred ca tu esti prea limitat ca sa intelegi cum funtioneaza
Nici o problema. Tinerii din ziua de azi au evoluat. Ei doresc sa creasca preturile atunci cand e cererea prea mare. Exemplu: Uber, Bolt, etc. La fel e si cu gazele. la fel ar trebui sa fie si cu painea, tigarile, zaharul, carnea, etc. Se numeste evolutie.
@Nu conteaza: se numeste calicire, fraiere