Vineri 27 Septembrie

Prețul pentru o garsonieră sare de 100.000 de euro la Cluj! Bătaia de joc continuă, metru pătrat urcă rapid la 3000 de euro


Când credeam că nu se poate mai mult, agențiile imobiliare din Cluj ne arată că totul e posibil. O garsonieră de numai 36 metri pătrați se vinde cu 115.000 de euro. Și nu este singurul exemplu.

„Apartament cu o cameră, în cartierul Între Lacuri! Vă propunem spre vânzare un apartament amplasat la 10 minute de mers pe jos de Iulius Mall, la etajul 3 al unui imobil dispus pe 5 nivele. Suprafața utilă de 36 mp + balcon deschis, este dispusă astfel:

- 1 camera;

- 1 baie;

- 1 bucatarie;

- 1 hol.

Finisajele se evidentiaza prin:

- pereti vopsiti cu lavabil

- usi interioare din lemn;

- usa metalica la intrare;

- gresie si faianta clasice în baie;

- geamuri cu tamplarie PVC”, se arată în anunțul imobiliar. 

Blocurile cu garsoniere construite în anii 70 de regimul Ceauşescu sunt astăzi produse imobiliare de lux. În Cluj-Napoca, o garsonieră a ajuns să coste o avere.

Culmea, specialiștii spun că astfel de locuințe sunt foarte căutate de studenți și de persoanele în vârstă, în pofida prețurilor care au crescut exponențial în ultimii ani.

Proprietarii și dezvoltatorii din Cluj-Napoca vând locuințe la cele mai mari prețuri din țară. În medie, metrul pătrat a ajuns să coste luna trecută 2.812 euro. La sfârșitul verii trecute abia se atingea pragul de 2.500 euro/mp util, potrivit imobiliare.ro.

Ofertă slabă, cerere uriaşă, chirii mari, case la prețuri exorbitante. Am descris situația pieței imobiliare din Cluj în câteva cuvinte. Administrația locală trâmbițează de ani de zile același lucru: La Cluj se luptă cu „rechinii imobiliari”, se luptă cu haosul! Rămâne însă incert un lucru, în favoarea cui mai exact e lupta? Situația pe piața imobiliară clujeană este foarte tensionată, chiriile au crescut exponențial în ultimul deceniu, prețul caselor la fel. 

pp1.jpeg

pp2.jpeg

Comentarii Facebook