Vineri 27 Septembrie

Preţul uleiului de măsline va scădea! Ce spune un important producător italian


Prețul uleiului de măsline extravirgin ar putea scădea semnificativ până la sfârșitul anului, aducând vești bune pentru consumatori. Un expert a explicat că producția globală de ulei de măsline este în creștere, ceea ce ar putea readuce prețurile la niveluri mai accesibile, după ce în ultimii doi ani s-au înregistrat valori de peste 10 euro pe litru.

Zefferino Monini, CEO și președinte al companiei Monini din Umbria, a declarat pentru Corriere della Sera că producția globală de ulei de măsline extravirgin este estimată să atingă între 3,3 și 3,5 milioane de tone în acest an, în creștere față de 2,5 milioane de tone din campania anterioară. Această creștere ar putea readuce stocurile la un nivel similar cu cel din ultimii zece ani, începând de anul viitor.

„Astfel prețul uleiului de măsline extravirgin ar putea să scadă cu 30-40% de acum până la sfârșitul anului, ceea ce reprezintă vești bune pentru consumatori, care în ultimii doi ani au avut de-a face cu prețuri de raft care ajunseseră la peste 10 euro pe litru,” a declarat Monini.

Monini anticipează că, odată cu această scădere a prețurilor, consumul global de ulei de măsline va crește, în special în țările unde acesta nu este folosit în mod tradițional. El estimează că, în 2025, consumul global ar putea atinge 3 milioane de tone, comparativ cu 2,7 milioane de tone în 2024.

Comentarii Facebook