Sambata 7 Septembrie

Prețul unei case bătrânești din Cluj a stârnit valuri de reacții. Proprietarul, hotărât să ia 150.000 de euro: Cine n-are bani să nu se mute la mine în sat


O casă bătrânească din județul Cluj, scoasă la vânzare cu 150.000 de euro, a stârnit valuri de reacții în mediul online. La doar câteva ore de la publicarea anunțului, sute de oameni au comentat că prețul este exagerat, proprietarul însă e un om hotărât. „Transilvania a ieșit din România demult la capitolul prețuri”, spune bărbatul. 

Orașul Cluj-Napoca continuă să atragă un număr impresionant de noi locuitori în fiecare an, consolidându-și reputația de centru urban în plină expansiune. În acest context, nu doar proprietățile din zona metropolitană sunt intens căutate, ci și locuințele din satele din imediata apropiere a Clujului devin din ce în ce mai populare, dar desigur puține se vând la prețuri „astronomice”. 

„Vând casă bătrânească formată din două anexe, situată în sat Finișel, com. Săvădisla, (25 de km de Cluj), la poalele Muntelui Rece, circulație moderată, drum până în satul Plopi, proaspăt asfaltat, circulație redusă. Din vârful muntelui ai o panoramă deosebită atât deasupra satului Valea Ierii cât și o parte din orașul Cluj. În satul Finișel se găsesc două magazine aprovizionate bine, școală (I-VIII), grădiniță la program de 4 ore.  

casa4.jpg

De asemenea, la 2 km, în satul vecin, Săvădisla, se găsesc alte două magazine bine dotate, două restaurante cu specific unguresc, mâncare bună, carmangerie, poștă, magazin de bricolaj, materiale de construcții. Casa este construită în 74' la care s-a mai adăugat cealaltă anexă în 88'. Casele sunt pe fundație de beton iar ambele anexe dețin beci.

Prima anexă( cea dinspre drum) este formată din 2 camere, bucătărie, cămară, baie, hol, necesită renovare , iar cea de-a doua anexă este compusă dintr-o cameră decomandată, hol, o camera legată cu bucătărie, baie, și cămară, necesită zugrăveală. Acoperiș fără probleme. 

Suprafață teren 1291mp pe care se mai găsește și o șură în stare decentă, lemn uscat chiar și refolosibil o bună parte, și de asemenea, o fântână. Acces la pârâu în capătul curții, pe toată lățimea ei. Și în partea din față, curtea este până în casa vecină, doar că după gard era grădină. 

Toate utilitățile legate și disponibile, canal în curte, trifazic, centrală în anexa din spate.

 150.000 euro negociabil”, se arată în anunțul imobiliar publicat de un clujean.

Postarea a stârnit valuri de reacții: 

„Sigur nu ați vrut să scrieți lei?”, a întrebat un clujean;

„Poate are o sondă de petrol pe teren”;

„Știi să numeri 150.000 de euro???”;

„Prefer pe coasta mării mediteraneene, în sudul Spaniei, tot la banii ăștia”;

„La banii ăștia fac una nouă”.

casa1.jpg

După ce s-au adunat sute de reacții de revoltă, proprietarul a revenit cu o „explicație”, cine nu are bani „să nu se mute la el în sat”: 

„Domnii și doamnele mele, dacă cineva nu are banii, nu se mută la mine în sat, e atât de simplu… Transilvania a ieșit din România demult la capitolul prețuri. În cealaltă parte a Clujului, în Dezmir, peste drum de groapa de gunoi, costă 300k o casă. În Cluj, un garaj este între 5 și 15.000 de euro, o garsoniera 30,40,50k de euro.

Casa nouă la 15 km de Cluj cu gradina de 100..200 de metri, costa 150..200.000.

Prețul este care este pentru a putea fi discutat, dar nu poți contesta că din tot spectrul ăsta diferit de oameni și interese, nu va exista cineva interesat chiar și la prețul dat.

Sunt destule case în alte zone la bani decenți. Asta am și asta vând”.

Comentarii Facebook