Prețurile explodează înainte de Paște. Roșiile românești și carnea se vând la prețuri exorbitante


Cererea dictează piața, astfel că sunt așteptate noi creșteri de prețuri pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. În piețe, kilogramul de miel se vinde cu aproape 55 de lei. Potrivit Institutului Național de Statistică, prețul la carne a crescut în ultimul an cu 10%, însă cele mai mari scumpiri au fost la carnea de porc, precum și la cea de miel.

Mielul viu, de exemplu, se vinde în acest moment la ferme cu aproximativ 25 de lei pe kilogram, iar specialiștii estimează că pe măsură ce se apropie Paștele va ajunge la 30 de lei.

Mai mult decât atât, legumele au ajuns să înregistreze și ele prețuri record. Roșiile românești au ajuns deja în piețe, însă prețurile îi țin deoparte pe clienți.

Un kilogram se vinde chiar și cu 50 de lei, iar prețurile ar putea să mai crească în perioada următoare, scrie Antena 3 CNN

Comentarii Facebook