Preţurile imobiliarelor au început să crească din nou! De teama noilor măsuri fiscale, mai mulţi români se grăbesc să devină proprietari
După o scădere uşoară, preţurile apartamentelor au început din nou să crească. De teama noilor măsuri fiscale, cei decişi să-şi ia un apartament, se grăbesc. În iulie, apartamentele începuseră să se ieftinească, însă paradoxul nu a durat prea mult.
Preţurile apartamentelor cresc din nou. În luna august, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul pentru un metru pătrat, dacă ne raportăm la apartamentele noi, a crescut cu 3%. În timp ce pentru apartamentele vechi creşterea e de 5 procente. Avem însă majorări şi de preţ şi de la o lună la alta. Cu 1% în august, comparativ cu luna iulie, atât pentru apartamentele noi, cât şi pentru cele vechi, scrie Observator.
„Are o corelare directă cu creşterea preţurilor a tuturor lucrurilor care duc la procesul de construcţie. Materiale de construcţie, manoperă şi a tuturor celorlalte servicii conexe care susţin activitata de construcţii. Şi mai există o creşterea a preţului datorată faptului că aceste măsuri care vor veni vor constrânge dezvoltatorul să ofere un cost mai mare”, explică Bogdan Bălaşa, director general complex imobiliar, pentru sursa citată.
Tot mai mulţi români se grăbesc să devină proprietari, de vină ar fi noile măsuri fiscale anunțate de Guvern.
„Oamenii se grăbesc, nu vor să mai aştepte să vadă creşterea cotei de TVA, creşterea dividendelor, creşterea acelui impozit de vânzare care este pe masa guvernului”, precizează Toma Filipovici, Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliari, pentru sursa citată.
În Bucureşti, prețul mediu pentru vânzarea unui apartament nou a ajuns, în august la 1.489 de euro/metru pătrat. Cu 2% mai mult față de luna iulie. În Cluj, preţul mediu e de 2.452 de euro pe metru pătrat, cu 1,4% mai mult într-o singură lună. În Braşov, metrul pătrat ajunge la 1.625 de euro, cu 2,2% mai mult faţă de iulie. Iar în Constanţa preţul mediu e de 1.546 de euro, după o creştere de 1,3%. În Iaşi, metrul pătrat costă 1.390 de euro, iar în Timişoara, 1.575 de euro.
14 Comentarii
mai face o incercare de smen secu imobiliare.....
Caritasul Locuintelor e tot in Cluj, ca Caritasul original.
Unde sunteti aia care tot ne indeamna sa asteptam sa cada piata de cand era 1500 de euro metrul patrat - tot in chirie in Floresti, sau v-ati mutat in Campia Turzii?
@Hank Rearden: Clujenii e fuduli. Cine nu vrea sa fie tepuit se muta la Bucuresti.
@Hank Rearden: Decât să fii sclav o viață, mai bine in Câmpia, nene.
Decât să te bagi slav până la 75 de ani doar ca sa mergi cu nevasta la restaurant și să le lauzi la pretenarii tai că ți-ai luat casa in Cluj. Mai bine in Câmpia, in Huedin, în astea. Iei o mașină fiabilă și te trezești la ora 5 in fiecare zi. Dar ești liber, nu sclav.
meseriasi adevarati greu gasesti si sunt tot mai scumpi,iar pretul materialelor de constructie tot mai mare, iar cand va incepe reconstructia Ukrainei,adio fierbeton, ciment sau altele...
@Cele mai ieftine apart din Europa civilizata: Care reconstructie? Inainte de aia te trimite pe front.
Superoferta! Vând apartament de trei camere semidecomandate, bloc de cărămidă din 1977, 49 mp, superfinisat cu calciu vecchio si oglinzi pe tavan, zona bună capăt cimitir Manastur cu numa 199.990 euro. Accept și plata în forinți. Are și gredinuta în fata la bloc, loc de parcare pe iarba marcat cu lăzi de bere și sticle umplute cu ciment, etaj 8 din… Citeste mai departe
:-)))
La privati nu te obliga nimeni sa le dai, iar daca nu dai la stat te baga la puscarie. Mare diferenta
Excelent, hienele de agenti iar vor sa forteze preturile in sus.
vine mai apoi cresterea impozitelor pe propriatati