Prețurile la gaze și energie electrică dau bătăi de cap românilor. Câți bani vor scoate din buzunare


Românii se așteaptă ca iarna aceasta să scoată mai mulți bani din buzunar pentru gaz și electricitate. 

Cu toate acestea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că prețurile nu vor fi mai mari iarna aceasta, în raport cu perioada similară precedentă. 

Preţurile (la facturi – n. r.) nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare este în vigoare până la 1 aprilie 2025. A fost important şi este important să-i protejăm pe români, pentru că, aşa cum ştiţi, preţul la gaz, dar şi la energie electrică, depinde de lucruri care nu sunt doar la îndemâna României (...)”, a declarat ministrul. 

De asemenea, în momentul de față, un consumator casnic va plăti 0,31 lei/kilowatt-oră la gaz, plafonul maxim, iar la energie electrică în funcţie de nivelul de consum, cu tarife de la 0,68 lei/kilowatt-oră pentru un consum total sub 100 kilowaţi-oră pe lună la 1,3 lei/kilowatt-oră pentru un consum lunar de peste 300 de kilowaţi-oră.

Reamintim că țara noastră a devenit cel mai mare producător producător de gaze din Uniunea Europeană, cu o producţie de 2,3 miliarde de metri cubi de gaz în trimestrul al doilea, informează Ministerul Energiei. 

Comentarii Facebook