Miercuri 18 Septembrie

Prețurile pentru apartamentele scoase la vânzare continuă să crească! Clujul, pe primul loc în țară/Metru pătrat ajunge curând la 3000 de euro


Proprietarii și dezvoltatorii din Cluj-Napoca vând locuințe la cele mai mari prețuri din țară. În medie, metrul pătrat a ajuns să coste luna trecută 2.812 euro. La sfârșitul verii trecute abia se atingea pragul de 2.500 euro/mp util, potrivit imobiliare.ro.

Prețurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare continuă să crească și la nivel național. În medie, românii plătesc 1.622 euro/mp pentru a face o achiziție imobiliară, cu 12% mai mult decât în 2023.

Al doilea cel mai scump oraș din țară pentru cumpărători este Brașov. Aici prețurile s-au majorat cel mai mult în ultimul an, se solicită, în medie, un preț de 1.975 euro/mp util pentru apartamentele scoase la vânzare.

Capitala ocupă locul al treilea în clasamentul național al prețurilor. În acest caz, însă, oferta este cu mult mai variată, iar între prețurile solicitate în cele mai scumpe și în cele mai ieftine zone din oraș există diferențe semnificativ mai mari decât în toate celelalte centre regionale majore din România.

Apartamentele din București se vindeau, luna trecută, cu un preț mediu de 1.776 euro/mp util, în creștere cu 13% față de august 2023.

ind.jpeg

Comentarii Facebook