Miercuri 30 Octombrie

Primăria Cluj-Napoca înființează Serviciul de transformare digitală. Se va ocupa de lucruri SF


Primarul Emil Boc va înființa Serviciul de transformare digitală, care este pasul următor în procesul de digitalizare, realizat deja la Cluj-Napoca.

Trecerea Clujului de la nivelul obișnuit de dezvoltare digitală la transformare digitală și inovare. Avem un serviciu informatic care își face treaba, asigură transmisiunea live a ședinței Consiliului Local, funcționarea calculatoarelor, dar acum trecem la nivelul următor prin crearea unui serviciu de transformare digitală, în același loc cu serviciul informatic, care va asigura integrarea digitală a tuturor departamentelor, a tuturor bazelor de date din Primărie, integrarea bazelor de date cu exteriorul, nivelul județean pe orizontală și nivelul național pe verticală. Va fi diminuat personalul care lucrează în administrație și se va face conectarea cu proiectul Antonia”, a spus primarul Emil Boc.

Acesta a explicat că noul serviciu va ține legătura cu mediul privat și va oferi orașul pe post de ”cobai” pentru diferitele aplicații și idei. 

Avem în vedere promovarea orașului ca un loc de testare a soluțiilor inovative. Avem un mediu extraordinar de inovare și it la Cluj. Primăria trebuie să îi pună la dispoziție acestui mediu pentru a-și testa soluțiile de inovare. De a trece de la made in Cluj-Napoca la inventat în Cluj-Napoca. Este o mare prioritate a noastră. Pentru că avem acest ecosistem de inovare, trebuie doar să oferim nivelul următor pentru a-și putea testa ideile creative, așa cum deja au făcut-o. Dau ca exemplu procesul de bugetare participativă online, care a fost testat aici și acum e în toată țara. 

Acest departament va comunica cu tot acest ecosistem de inovare și it al Clujului pentru a le pune orașul la dispoziție”, a mai afirmat primarul Emil Boc.

Edilul nu a spus câți oameni vor lucra în noul Serviciu.

Clujul visează și la o bibliotecă virtuală pentru elevi

Clujul ar vrea să profite de finanțări europene pentru ca elevii să poată opta ce cursuri vor să urmărească.

Va fi pe PNRR o componentă de digitalizare a educației. Să avem cel mai bun ecosistem de educație digitală din România. Prin biblioteca virtuală pentru elevi, posibilitatea de a avea lecții alternative digitale pentru ceea ce înseamnă predare. Vrei să vezi cum se predă Teoria lui Pitagora de către un alt profesor decât cel pe care îl ai la clasă, ai posibilitatea să vezi cum predă altineva o lecție de matematică sau altă materie”, a mai spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook