Programul Noua Casă continuă şi în 2023. Ce avans trebuie să plătească românii în funcție de valoarea imobilului


1,5 miliarde de lei este plafonul alocat propus de Ministerul de Finanțe în acest an pentru programul Noua Casă. Din 2009 și până în prezent, de la lansarea acestui program, au fost cumpărate peste 300 de mii de locuințe prin Prima Casă, devenită mai apoi, Noua Casă. 

Puteți accesa însă credite prin programul Noua Casă dacă fie NU dețineți o locuință, fie aveți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 de metri pătrați, dar care NU a fost cumpărată printr-un alt program garantat de stat.

Așadar, dacă îndepliniți aceste condiții puteți accesa un credit. Important de știut este faptul că, pentru locuințele cu un preț de până la 70 de mii de euro, trebuie să aduceți de acasă bani pentru un avans de 5%, iar pentru locuințele care depășesc acest preț, dar care ATENȚIE, NU sunt mai scumpe de 140 de mii de euro, avansul obligatoriu este de minimum 15%, notează Antena 3 CNN.

Avansul în funcție de prețul locuinței:

  • prețul maxim: 70.000 de euro – avansul minim obligatoriu de 5% 
  • prețul cuprins între 70.001 – 140.000 de euro, avansul minim obligatoriu de 15% 

Cine este eligibil pentru programul Noua Casă:

  • nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință 
  • are în proprietate cel mult o locuință, cu suprafața utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă 

Comentarii Facebook