RADP Cluj-Napoca a cerut salarii mai mari pentru paznicii din cimitire. Cât câștigă aceștia pe zi?
Cât câștigă un paznic de cimitir? Mulți consideră munca lui ușoară, dar înspăimântătoare din cauza conjuncturii. Cât ajunge să câștige acesta pe zi? Iată mai multe detalii despre locurile de muncă din această sferă.
Ce salariu are un paznic de cimitir?
Regia Autonomă a Domeniul Public (RADP) Cluj-Napoca a cerut salarii mai mari pentru paznicii din cimitire și chiar dublarea tarifelor pentru săpatul locurilor de veci. Concret, majorarea se cere în special în dreptul tarifelor orare de la 22.04 li/oră/agent la 27.23 lei/oră/agent, fără TVA. Proiectul arată și motivația acestei inițiative din partea RADP:
„Motivația necesității revizuirii tarifului orar se bazează în primul rând pe creșterea nivelului de salarizare a personalului implicat în această activitate, conform Contractului colectiv de muncă negociat la nivelul RADP Cluj-napoca și înregistrat la ITM.
De asemenea, în calculația noului tarif s-au avut în vedere modificările intervenite de la ultima calculație, în prețurile pentru contractele de achiziție pentru materialele necesare acestei activități”, se arată în proiectul RADP Cluj-Napoca, conform playtech.ro
Cât câștigă cei care sapă locurile de veci?
Un paznic de cimitir lucrează în două schimburi a câte 12 ore și trei schimburi a câte 8 ore. Un calcul arată că ei pleacă acasă cu 324 sau 216 de lei pe zi. Proiectul de hotărâre în privința modificării este Hotărârea cu numărul 684/2005, astfel cum au fost anterior schimbate prin Hotărârile nr. 753/2007, 352/2013, 520/2017 și 104/2018 supuse la votul consilierilor locali într-o ședință din data de 4 iulie a lui 2019.
Și cei care sapă locurile de veci se bucură de sume mai mari. Tariful pentru săpatul unei gropi de 2 metri adâncime crește de la 231.33 de lei, fără TVA, la 377.96 de lei, de asemenea, fără TVA. Pentru o groapă de 2.5 metri adâncime de la 282.79 de lei la 462.56 de lei, iar tariful pentru îngroparea celor decedați fără aparținători de la 290.52 lei până la 466.64 lei.
9 Comentarii
Pai pentru sapatul gropii familia mai plateste o data la negru pe aia.
Iar faza cu " 27.23 lei/oră/agent, fără TVA", e hazlie, caz concret: un cadru didactic universitar castiga la plata cu ora mai putin de atat.
Acum am numai sase Dani
Gyuri Maja , Dumnezeu sa-l Odihneasca !
Radu Serban sa fie ... fericit.
Am sapat la gropi in cimitir de nici nu va puteti imagina...
Sunt in federatia Italiana de CARATI-VA Penticostalilor .
Ii cazul sa ...
Costa mai mult o inmormantare decat o cununie. Iar cimitirul arata de toata " groaza " si la propriu si la figurat.
Nu tu containare pt. gunoi, nu tu tuns iarba, mizeria sta in mijlocul drumului, majoritatea angajatilor de la birouri se cred mare " sefe " si-ti vorbesc de sus. Pe langa cheltuielile fiscalizate mai trebuie sa si " bagi bani in buzunarul… Citeste mai departe
atat as da salar la astia care dorm toata noaptea si miroas ca un cazan de tuica. Oare de ce se fura florile si coroanele de pe morminte? Sefii radp si-au pus aceasta intrebare?
Logică circulară: „Motivația necesității revizuirii tarifului orar se bazează în primul rând pe creșterea nivelului de salarizare a personalului implicat în această activitate"
Deci un paznic sau gropar necalificat câștigă de patru ori mai mult decât unul din sistemul privat, dacă e angajat la stat. Frumos - cum să nu fii bugetar în România?
Adica pleaca acasa cu 6000-4000 lei in mana pe luna dupa ce toata noapte dorame aiurea. Cand se intampla ceva distrugeri in cimitir el nu raspunde... ca cimitirul e mare.
@ :
Un gropar pleaca si mancat si baut cu 1.000 lei acasa zilnic de salar nu mai vorbesc , Cimitirul Central .
si ce alte beneficii au pe langa salar?
@da sigur, povesti: Au parte de " senzatii tari " de Halloween : ))))