Raport îngrijorător! Românii petrec mult timp la muncă, câștigă foarte puțin și nu sunt eficienți


Cele mai recente date furnizate de Eurostat au dezvăluit că românii se numără printre europenii care petrec cel mai mult timp la muncă. Țara noastră se clasează pe locul 3 în Uniunea Europeană, cu o medie de 40 de ore lucrate saptamanal, Grecia și Polonia fiind singurele state în care oamenii lucrează mai mult. 

Angajații din Balcani au, în general, săptămâni de lucru mai lungi, în comparație cu alte regiuni din Europa. 

În ciuda acestui fapt, eficiența muncii în România rămâne scăzută. Chiar dacă românii muncesc mai mult, nu ating nivelul de productivitate al altor state europene.

Un angajat român câștigă, în medie, 740 de euro pe lună pentru 40 de ore lucrate săptămânal. La polul opus, un olandez primește 2000 de euro lunar, deși lucrează doar 32 de ore pe săptămână. Prin urmare, munca din România este mai ineficientă, iar discrepanțele economice dintre estul și vestul Europei sunt tot mai vizibile.

Potrivit Eurostat, la nivel european, bărbații lucrează mai mult decât femeile, dar diferențele sunt mici. În România, bărbații lucrează în medie 40 de ore pe săptămână, iar femeile 39,3 ore.

Deși în Europa de Vest săptămâna de muncă de patru zile devine tot mai populară, România rămâne fidelă săptămânii de muncă de cinci zile, fără a obține rezultate mai bune.


Comentarii Facebook