Vineri 20 Septembrie

Restaurantul cu cele mai mici prețuri din Vama Veche aparține unui ardelean: „Văd cum se împuținează turiștii din cauza prețurilor”


Prețurile de pe litoralul românesc sunt principala provocare a turiștilor care vor să-și petreacă concediul la mare. Turiștii ajung să cheltuiască sume colosale pentru un singur fel de mâncare și cu greu găsesc localuri în care prețurile preparatelor culinare sunt cu adevărat accesibile.

Un ardelean care și-a deschis o terasă în Vama Veche are de gând să schimbe radical percepția românilor despre prețurile de pe litoral.

În restaurantul său, ciorba de burtă costă numai 10 lei, iar pentru un meniu cu mici, cartofi prajiți și o băutură la alegere turiștii vor plăti 29 de lei.

Brașoveanul Valentin Șoneriu a deschis terasa din Vama Veche la jumătatea lunii iunie, iar numele acesteia este ”Berăria Poftă sau foame”. Două anunțuri de pe panourile de la intrare îți atrag atenția. ”Mărimea contează? Micii noștri au 20 cm” și anunțul că între 11 și 15 este Happy Hours.

În această perioadă o ciorbă de burtă, spre exemplu, este 10 lei. O porți de mici cu cartofi prăjiți și o băutură la alegere costă 29 de lei. Practic, poți lua o masă de prânz consistentă cu 39 de lei.

Avem zile în care vindem și nouă tone de mâncare la pungă în restaurantele noastre, dar și la parteneri. Din toamnă intrăm și în două rețele mari de hipermarketuri în zonele lor de împinge tava și avem discuții cu mai multe întreprinderi pentru cantinele lor”, explică omul de afaceri, potrivit infofinanciar.ro.

„Berăria Poftă sau foame” există și în Brașov, locul de unde au pornit afacerile familiei Șoneriu. În timp, au implementat metode de lucru care le-au eficientizat foarte mult activitatea la restaurantul care are 900 de scaune în orașul de sub Tâmpa.

Familia mea are casă în Eforie și eu, de când mă știu, vin an de an pe litoral. Doar în 1995 nu am fost pentru că eram la studii în Statele Unite. Sunt foarte atașat de zona asta și văd cum se împuținează turiștii în fiecare an din cauza acestor prețuri prohibitive la servicii”, explică antreprenorului.

Terasa din Vama Veche are 250 de scaune, iar anul viitor antreprenorul are în plan să o extindă până la 900 de scaune. La prânz, turiștii stau la rând pentru a prinde o masă. 

Comentarii Facebook