Miercuri 18 Septembrie

România, în topul sărăciei! 3 din 10 români renunță la o masă ca să-și poată acoperi cheltuielile de zi cu zi


Sărăcia a devenit o mare problemă în România! 

Potrivit unui nou sondaj în ceea ce privește nivelul de trai, țara noastră are mari probleme atunci când vine vorba despre acoperirea cheltuielilor zilnice.

 Din cele 10 țări care au fost incluse în acest studiu printre care și Franța, Germania, Grecia și Italia, țara noastră se confruntă cu cel mai mare prag al sărăciei, informează realitatea.net.

Potrivit sondajului anual Ipsos/Secours 21,3% din populație trăiește sub pragul sărăciei și 32% este la risc de sărăcie și excluziune socială.

Mai mult, 29% dintre românii care au locuri de muncă consideră că veniturile din activitatea profesională nu le permit să-și acopere cheltuielile de zi cu zi.

Șocant este că 34% dintre români spun că sar peste o masă chiar dacă le este foame, din lipsa banilor. Acest procent a crescut cu 2% față de studiul de anul trecut.

Cei cu copii sunt într-o situație și mai disperată. 39% dintre români nu pot acoperi nevoi de bază ale copiilor (masă, cheltuieli de sănătate, taxe de școlarizare, haine).

Nici în restul Europei situația nu e roz, 35% dintre europeni declară că veniturile din muncă nu le permit să-și achite toate cheltuielile iar  1 din 3 europeni (34%) au renunțat deja la tratamentul medical din cauza situației lor financiare.

Sondajul a fost realizat în rândul a 10.000 de europeni cu eșantioane reprezentative din din Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Regatul Unit, Moldova, Portugalia, România și Serbia.


Comentarii Facebook