Românii care se întorc în țară și deschid afaceri aici ar putea primi 250.000 de euro de la stat! Care sunt condițiile



Românii din diaspora care se întorc în țară și își deschid aici afaceri ar putea beneficia de cel puțin 250.000 de euro de la stat, potrivit unui nou proiect de lege aflat în dezbatere în Senat.

Viitorii antreprenori trebuie să îndeplinească însă câteva condiții.

Cea mai importantă este faptul că aceștia trebuie să dețină deja banii și să îi investească, statul cofinanțând proiectul. Astfel, antreprenorul va investi cel puțin 250.000 de euro iar statul va egala suma. 

Programul se numește ”Prima investiție”, iar românii care se întorc din străinătate vor beneficia de acces prioritar, transmite newsweek.ro.

Mai mult, românii care se întorc din diaspora vor avea acces prioritar la programele ,,Prima Fermă”, ,,Prima Livadă” și ,,Prima Seră”, prin care se oferă finanțări cuprinse între 10.000 și 100.000 de euro pentru fiecare proiect, dacă proiectul va fi adoptat.

Acest proiect de lege ar urma să stabilească ,,cadrul legislativ pentru implementarea măsurilor și mecanismelor necesare facilitării reîntoarcerii în țară sau conectării cu România a cetățenilor români stabiliți temporar sau permanent în străinătate, prin intermediul diferitelor servicii și programe dedicate”.


Comentarii Facebook