Miercuri 2 Octombrie

Românii care stau la bloc și au centrală termică sunt buni de plată! Se introduce o nouă taxă din această iarnă


Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că românii care trăiesc la bloc și dețin o centrală termică vor plăti o nouă taxă, încă din această iarnă. 

Această visează toți proprietarii de apartamente, indiferent dacă și-au izolat sau nu locuințele. 

Potrivit ANRE, toți locatarii care au centrale termice vor fi obligați să achite o taxă suplimentară pentru căldura degajată de conductele care trec prin apartamentele lor, chiar dacă aceștia nu folosesc rețeaua centralizată de încălzire. 

Aceasta reprezintă o schimbare importantă, deoarece mulți proprietari de apartamente și-au instalat centrale termice tocmai pentru a plăti doar consumul propriu, evitând astfel costurile legate de întreținerea rețelelor de încălzire centralizată.

Motivul din spatele acestei măsuri este legat de faptul că, deși proprietarii de centrale termice nu folosesc rețeaua de încălzire comună, căldura degajată de conductele care trec prin apartamentele lor contribuie la creșterea temperaturii din locuință. În acest context, ANRE consideră că este echitabil ca acești proprietari să contribuie financiar la întreținerea rețelei comune de energie termică, notează click.ro

Pentru cei care și-au instalat centrale de apartament, această măsură vine ca o surpriză neplăcută, deoarece sperau să plătească doar pentru consumul propriu de energie. Cu toate acestea, noua regulă va impune ca facturile să includă și o cotă aferentă căldurii generate de conductele comune. În concluzie, proprietarii vor observa o creștere a costurilor de încălzire în această iarnă, comparativ cu anii anteriori.



Comentarii Facebook