Vineri 27 Decembrie

Românii cumpără de Paște de zece ori mai multă ciocolată decât într-o zi obișnuită


De Paște, pe lângă pască și cozonac, mâncăm mai multă ciocolată decât de obicei. De altfel, este greu să reziști simpaticelor figurine în formă de iepuri, găinușe sau oițe.  

Pe lângă fabricile clasice de ciocolată, în România și-au făcut loc și cele artizanale. Mari, mici, cu diferite gusturi și dimensiuni, unele chiar pictate manual, toate aceste dulciuri vor fi lăsate de iepuraș în casele copiilor cuminți.

Începe prin procesul de pictare. Pictarea se execută manual, ochi, urechi, sprâncene. După care avem partea de dozare ciocolată, unde figurinele sunt umplute cu ciocolată specifică fiecărui produs în parte. Avem ciocolată albă și ciocolată lapte. După, avem partea unde împrăștiem ciocolata pe întreaga suprafață a formei, să obținem figurinele. După, urmează partea de rotisare”, a declarat managerul de producție de la o ciocolaterie. 

După ambalare, dulciurile ajung în magazine, însă nu stau mult, pentru că în această perioadă a anului cumpărăm ciocolată în cantități industriale.

De exemplu, avem de la un cicolatier din Bordeaux ciocolată cu fructe proaspete confiate adăugate în aceasta, avem, de asemnea, o colaborare cu un cicolatier din Sicilia care ne-a adus un cozonac cu căpșuni. Pe urmă, din Paris avem un lot de ouă cu ciocolată neagră, unul cu ciocolată albă și unul cu ciocolată Faberge”, a spus proprietarul unui magazin cu produse gourmet, notează ȘtirileProTv. 

Au apărut și la noi atelierele de ciocolată artizanală

La modă sunt și găinile de ciocolată sau cele roz din porțelan, umplute desigur cu ouă si bomboane surpriză.

A vem figurine de ciocolată mici, mari, iepurași, găinușe, cu asortiment de mini ouă, iepurași pictați, avem diverse variante, ajungem și la partea de cutii cadou de sezon, în formă de ou în interior praline. Sunt bomboniere din ceramică, găinușe, umplute cu un asortiment de praline, avantajul este că după ce se consumă pralinele, e această bombonieră, poate fi folosita ca element decorativ”, a mai declarat ciocolatierul.

Cifra de afaceri a comercianților de dulciuri din România a tot crescut în ultimii ani, deși mâncăm mai puțină ciocolată față de alți europeni.


Comentarii Facebook